Home
 

POROZUMIEŤ ZÁVAŽNOSTI SEXUÁLNYCH HRIECHOV, 1. časť, PROROK BOŽÍ Dr. OWUOR

Toto je jedna z oblastí, ktorá spôsobila odpadnutie v cirkvách. Dám vám zjavenie, prečo cirkev padla špeciálne v tejto oblasti. A dám vám porozumenie, aby ste boli schopní porozumieť závažnosti sexuál. hriechov, potom budete schopní zatvoriť dvere a keď budete schopní zatvoriť dvere, potom veľa iných dverí môžu byť teraz zatvorených. Na úvode chcem, aby ste porozumeli, že sexuál. hriechy sú zakorenené v živote kresťanov. Sexuál. hriechy sa usadili v cirkvi KRISTOVEJ. Sexuálne hriechy sa usadili na kazateľnici, na Oltári PÁNA. Sexuál. hriechy sa rozšírili von a priniesli smrť do cirkví. Sexuál. hriechy spôsobili, že PÁN nieje schopný viac použiť služobníkov, ktorých chcel pôvodne použiť. Dnes vám prinesiem kompletné porozumenie závažnosti a váhe sexuál. hriechu vo vašom kresťanskom živote. Prinesiem vám BOŽÍ pohľad na sex. hriech. Ako sa BOH pozerá na sexuál. hriechy? Akonáhle budete schopní pochopiť, ako sa BOH pozerá na sexuál. htiechy, potom sa začnete prehodnocovať skrze toto zjavenie sex. hriechov. Začnete chápať, že sexuál. hriechy niesú tak jednoduché, ľahkovážne, ako ste si mysleli. A potom vás prinesiem na miesto, aby ste porozumeli, ako si nepriateľ používa sex. hriechy, aby zotročil cirkev. Ako používa sexuálne hriechy, aby zajal cirkev. A potom vás privediem k bodu, ku hlavným kľúčom, ktoré sú zakorenené v Biblii, mocné, mocné kľúče, ktoré náš PÁN umiestnil skrze moc DUCHA Svätého. Vložil ich do Biblie, aby ste mohli zlomiť reťaze sex. hriechov, zničiť a zlomiť reťaze sex. hriechov, sex. nemorálnosti a chtíču.

AKO SA BOH POZERÁ NA SEXUÁL. HRIECHY? 

Prinesiem vás na miesto, kde začnete vidieť, ako nepriateľ prináša reťazec udalostí, ktoré vytvárajú sexuálny chtíč, zhromažďuje vás, zväzuje vás a činí vás neužitočnými pred PÁNOM. Ako hovoríme o prelomení reťazí sex. hriechov, privediem vás do iného stupňa, kde vás budem učiť, ako odolávať sexuál. zvodom na dennej báze. A privediem vás do konečného bodu ku zavretiu dverí sex. hriechu vo vašom živote a keď cirkev toto uchopí, potom bude cirkev na ceste k príprave perfektnej, dokonalej nevesty KRISTOVEJ. Chcem, aby ste pochopili, že nepriateľ použil sex. hriechy ako hlavný aspekt, hlavný prvok umožňujúcim priniesť pád cirkvám, on to večne rozširuje. A tak dnes chcem začať tým, že sa pozrieme, ako sa BOH HOSPODIN pozerá na sex. hriech, ako sa ON na to pozerá, keď upadnete do sex. hriechu? Chcem vás priniesť k veľmi, veľmi dôležitému vyučovaniu a keď budte schopní uchopiť toto vyučovanie, potom nikdy nebudete znovu rovnakí. A budete schopní porozumieť, že istotne budte schopní zatvoriť dvere. Môžete kompletne zatvoriť dvere k sexuál. hriechom. V prípade, že cirkev bude schopná prekonať sex. hriechy, potom cirkvi zatvoria dvere mnohým iným hriechom tiež – hriechy klamstiev, hriechy modlárstva peňazí, modlárstvo rôznych vecí a mnoho iných hriechov. Tí, ktorí zatvoria dvere, skončia so sex. hriechmi. Chcem, aby sme išli rovno do Božieho slova a pozrieme sa, ako sa BOH pozerá na sexuál. hriech. A ako vám prinášam toto vyučovanie, chcem, pokiaľ ste služobníkom PÁNA, pozrite sa na váš aspekt, rozsah tohto učenia a keď ste členom Zboru, tiež chcem, aby ste si z toho zobrali svoj podiel. Keď ste dozorca skupiny v cirkvi, tiež si zoberte svoj podiel, rovnako ako mladí, atď… chcem, aby ste vedeli, že sex. hriechy vás vlastne môžu znečistiť pred PÁNOM a to vás môže učiniť kompletne nepoužiteľným pred PÁNOM. Takže sa poďme pozrieť, ako sa na to PÁN pozerá. Chcem priniesť vašu pozornosť k mocnému služobníkovi PÁNA, ako pokladám základ tohto vyučovania. Chcem, aby ste sa rozpamätali na služobníka PÁNA, ktorý sa volal David, o ktorom PÁN povedal: ” toto je muž môjho srdca”. Chcem, aby sme sa išli pozrieť na život tohto služobníka PÁNA a ako budeme pokračovať, zjavím vám niekoľko aspektov prirodzenosti BOŽEJ  a ako sa ON pozerá na sex. hriech. 

2 SAMUEL. 12:1-15 

1Preto poslal Hospodin Nátana k Dávidovi. A keď vošiel k nemu, povedal mu: Dvaja mužovia boli v jednom meste. Jeden bol bohatý a druhý chudobný. 2Bohatý mal oviec a volov veľmi mnoho. 3Chudobný nemal ničoho krome jednej malej ovečky, ktorú bol kúpil, a choval ju, a rástla pri ňom a pri jeho synoch, spolu. Jedla z jeho kusa chleba, pila z jeho pohára a líhala v jeho lone a bola mu jako dcéra. 4No, prišiel k bohatému človekovi nejaký pocestný. A pretože mu bolo ľúto vziať zo svojich oviec alebo zo svojich volov, aby pripravil pokrm cestujúcemu, ktorý prišiel k nemu, vzal ovečku chudobného človeka a pripravil ju mužovi, ktorý prišiel k nemu.5Vtedy sa veľmi rozhneval Dávid na človeka a povedal Nátanovi: Jako že žije Hospodin, synom smrti je muž, ktorý to urobil! 6A ovcu nahradí štvornásobne preto, že vykonal takú vec a pretože nemal ľútosti. 7Na to riekol Nátan Dávidovi: Ty si ten muž! Takto hovorí Hospodin, Bôh Izraelov: Ja som ťa pomazal za kráľa nad Izraelom a ja som ťa vytrhol z ruky Saulovej. 8A dal som ti dom tvojho pána i ženy tvojho pána do tvojho lona a dal som ti aj dom Izraelov aj Júdu, a keby to bolo bývalo málo, bol by som ti pridal to i to.9Prečo si tedy opovrhnul slovom Hospodinovým, aby si učinil to zlé v jeho očiach? Uriáša Hetejského si zabil mečom a jeho ženu si vzal sebe za ženu a jeho si zavraždil mečom synov Ammonových. 10Preto teraz neuhne meč z tvojho domu až na veky, pretože si mnou opovrhol a vzal si ženu Uriáša Hetejského, aby ti bola ženou. 11Takto hovorí Hospodin: Hľa, ja vzbudím proti tebe zlé z tvojho domu a vezmem tvoje ženy pred tvojimi očima a dám ich tvojmu blížnemu, a bude ležať s tvojimi ženami pred očima tohoto slnca.12Lebo ty si to urobil tajne, ale ja učiním túto vec pred celým Izraelom a pred slncom. 13Vtedy povedal Dávid Nátanovi: Zhrešil som Hospodinovi. A Nátan riekol Dávidovi: Aj Hospodin preniesol tvoj hriech, nezomrieš. 14Ale preto, že si dal tou vecou nepriateľom Hospodinovým príčinu, aby sa rúhali, preto i syn, ktorý sa ti narodil, istotne zomrie. 15Potom odišiel Nátan do svojho domu. A Hospodin ranil dieťa, ktoré porodila žena Uriášova Dávidovi, takže ťažko onemocnelo.

Prečo som vám čítal z tohto písma? hcem, aby sa vám tohto dňa dostalo kompletného porozumenia, ako sa BOH pozerá na sexuál. hriech. Chcem za prvé, aby ste vedeli, že zakaždým, keď dôjde k sexuál. hriechu, PÁN to bude trestať. Stále bude trest za sex. hriech! Chcem, aby ste sa tu dnes pozreli na jednu vec. David nebol obyčajný služobník PÁNA. David bol povolaný BOHOM a pomazaný PÁNOM, keď David bol povolaný PÁNOM, on dostal niekoľko úrovní pomazania. David chodil pod pomazaním Ducha Svätého. Bol to pomazaný pastier. 

ROZSUDOK O DAVIDOVI.

DAVID bol pomazaný Kráľ. On bol Prorok. David bol pod niekoľkými pomazaniami. Pozrite sa, ako PÁN dvíhal Davida hore a ON ho priniesol von odkiaľ bol a použil ho, aby porazil Goliáša, ktorý ponižoval Dom PÁNA. Keď Saul nekonal veci správne, PÁN vymenil Saula za Davida. David nebol obyčajný služobník, HOSPODIN hovoril s Davidom. Ale keď David padol do sexuál. hriechu, PÁN BOH s ohľadom na závažnosť sexuál. hriechu, zatvoril dvere komunikácie s Davidom na dlhý čas. Viac ako rok nepovedal ani slovo Davidovi. Viem, že sa vám môže prihodiť veľa vecí, možno váš manžel môže zomrieť, možno nemáte manžela, možno nemáte žiadnu ženu, možno nemáte prácu, možno vo vašej rodine sú deti vždy choré, možno slúžite BOHU pod obrovským množstvom obtiažností, možno ste boli zamietnutí rodinou, odmietnutí spolupracovníkmi, odmietnutí svetom, ale jediná vec na ktorej záleží, že ste ostali s BOHOM JEHOVAH, STVORITEĽOM.  A tak začínate rozumieť závažnosti sexuál. hriechu, z dôvodu sexuál. hriechu BOH JEHOVAH môže pred vami zatvoriť dvere! ON môže zatvoriť dvere pred vami, aj napriek tomu, že ON je jediný, s kým ste ostali. 

VÝSLEDOK SEXUÁL. HRIECHU

Vidíte, že zatvoril dvere pred Davidom a poslal Nátana k Davidovi, čo znamená, že prestal hovoriť ku Davidovi. ON prestal hovoriť ku Dávidovi, kvôli závažnosti sexuál. hriechu. Využívam tento príbeh, aby som vybudoval základ pre toto vyučovanie, aby ste začali rozumieť váhe a závažnosti , ako sa BOH pozerá na sex. hriech, keď padnete do sexuál. hriechu. BOH JEHOVAHm váš stvoriteľ, aj keď vás všetci odmietnu, ON vás nikdy neodmietne, ale keď príde sex. hriech, ON je schopný zatvoriť teraz dvere pred vami. vidíte tearz závažnosť sexuál. hriechu? A druhá vec, na ktorú chcem upozorniť, je, že sexuál. hriech vždy vedie ku smrti. Sexuál. hriech vždy vedie ku smrti, buď fyzickej alebo duchovnej. Sexuál. hriech vždy bude trestaný BOHOM JEHOVAH. Počuli ste, ako ON hovoril ku Davidovi. ON povedal: ” PÁN zobral preč tvoje hriechy, nezomrieš, ale tým, čo si ukázal pred nepriateľom Božím, úplné opovrhnutie, syn, ktorý sa ti narodil MUSÍ zomrieť.” Sexuál. hriechy budú vždy trestané BOHOM JEHOVAH. A po druhé, sexuál. hriechy budú vždy viesť k smrti, buď k fyzickej alebo duchovnej, pretože duchov. smrť je začiatok a potom je tam čas pre fyzickú smrť. A môžete vidieť, že po celé tie roky David bol drahocenný pred PÁNOM. To je ten istý BOH, ktorý keď povolal Davida, vedel, že padne. ON povedal:” dám ti všetko, dokonca aj manželky tvojich nepriateľov”. To znamená, že tak dlho, ako to bolo ustanovené BOHOM, PÁN ustanovil a povedal:” dám tebe tie ženy.” Ale keď si padol do sexuál. hriechu, vybočil si z mojej vôle a teraz zoberiem tvoje manželky a dám im tvojim priateľom, aby si pocitil bolesť, ktorú som JA cítil, keď som ťa videl padnúť do sexuál. hriechu. Idem vám zdôrazniť váhu a závažnosť sexuál. hriechu pred PÁNOM BOHOM JEHOVAH. A potom vám ukážem cestu von.

SMRŤ. TREST ZA SEXUÁLNY HRIECH.

ROZSUDOK nad SAMSONOM. 

Dávida zasiahol súd a vyše roka nepočul BOHA. Najhoršou vecou pre vás je vedieť, že BOH pred vami zatvoril dvere. Ale keď sa David obrátil k BOHU v pokání, potom vidíte, že PÁN sa navrátil a obnovil Dávida. Budeme hovoriť o povahe, prirodzenosti pokánia, ale je tu veľa vecí, ktoré budeme prejednávať, ako pokladám základ tohto vyučovania. Chcem, aby sme išli do knihy Sudcov, stále sa pozeráme na závažnosť sexuál. hriechu pred PÁNOM. Ako sa PÁN pozerá na sex. hriech. Pozrieme sa na iného služobníka PÁNA. Poďme sa pozrieť najprv do verša Sudcov 16:1 Potom odišiel Samson do Gazy a uvidiac tam ženu smilnicu vošiel k nej. Vidíte tu jasne, že sa zamiloval do tej ženy. Chcem, aby ste vedeli, že chronológia pádu do sex. hriechu takto začína. Dovoľte mi to zosumarizovať. Začína to túžbou, potom pokračuje chtíč a potom rovno do hriechu. Takže vidíte ďalšieho služobníka PÁNA, PÁN ho mocne použil, ale keď padol do sex. hriechu, PÁN je schopný zatvoriť dvere pred ním. Dovoľte mi prosím vysvetliť vám, aby ste pochopili jednu vec, že keď je tu niečo, čo zapríčiní, že PÁN zatvorí pred vami dvere, tak je to sexuál. hriech. A mierime veľmi hlboko, takže budeme schopní hlbšie porozumieť, ako sa PÁN pozerá na sexuál. hriech keď to porovnáme s inými hriechmi, v súvislosti s inými hriechmi. Vidíte v živote Samsona, že Samson upadol do sex. hriechu a žena ho začala lákať. Chcem, aby ste vedeli, že v Hebrejčine, v jazyku židov, meno Delila, ako som už povedal, inými slovami znamená ” odsávanie, sanie, vysávanie, vysušovanie života.. Nemýlte si to so slovom Dahlia. Dahlia ja kvet. Ale Delila znamená satie, odsávanie až do konca, aby zobrala silu.

Sudcov 16:4-5 A stalo sa potom, že si zamiloval ženu na doline Sórek, ktorej to žene bolo meno Delila.

Počúvajte veľmi pozorne, čo robí sex. hriech vo vašom živote:

5A prišli k nej hore kniežatá Filištínov a povedali jej: Prehovor ho a zveď, v čom leží jeho veľká sila, a čím by sme ho mohli premôcť, aby sme ho poviazali a pokorili. A my ti dáme každý tisíc a jednosto šeklov striebra.

vo verši 7. hovorí: 7A Samson jej povedal: Keby ma poviazali siedmimi surovými húžvami, ktoré ešte neuschly, nemal by som vlády a bol by som ako ktorýkoľvek iný človek.

vo verši 17. hovorí: 17vtedy jej vyjavil celé svoje srdce a povedal jej; Britva nikdy nevyšla na moju hlavu, lebo som nazarej Boží od života svojej matky. Keby ma oholili, odišla by odo mňa moja sila, a nemal by som vlády, ale by som bol ako každý iný človek.

verš 20.: 20A povedala: Filištíni na teba, Samsone! A keď sa prebudil zo svojho spánku, povedal si: Vyjdem von ako po každé a otrasiem sa. Ale on nevedel, že Hospodin odišiel od neho.

Keď je tu niečo, čo zapríčiní, že HOSPODIN vás opustí, tak je to sexuál. hriech. Používam tieto dva prípady, aby som tu vybudoval tento silný základ pre vás. A potom pôjdeme hlbšie a pozrieme sa v hlbšom rozmere, ako sa BOH pozerá na sex. hriechy. Použil som zhrnutie životov týchto dvoch Božích služobníkov, aby ste boli schopní poznať závažnosť sex. hriechu. Vidíte, že keď dôjde ku sex. hriechu, nepriateľ začína lákať Samsona, tak ako Dávida, začína vyhrávať a pýta sa ho:” kde je tvoja sila?” A vidíte, že Samson sa zamiloval do tejto ženy.  On urobil prvý krok, zatúžil po nej. Potom vidíme, že Samson prešiel do inej úrovne a začal jej odhaľovať tajomstvo jeho kresťanského života, on jej začal zjavovať tajomstvo, ako chodí s PÁNOM. Vidíte, že Filištíni išli k tej žene. Pravidlá, návody Filištínov, kráľovia kráľovstva temnoty, oni vždy budú používať sexuálne hriechy, aby sa ku vám priblížili. A sexuál. hriechy vás budú lákať, aby mohli dostať tajomstvá od vás a keď ste schopní zapredať sa sexuál. hriechom, dosiahnete miesto, kde ste hlboko v hriechu a PÁN vás opustí. To je to, čo vidíme, čo sa stalo s Davidom, vidíme, čo sa stalo tiež so Samsonom, je to potvrdenie, o čom sme práve hovorili, že po sexuál. hriechu stále prichádza trest. Tam je vždy súd pri sex. hriechu. A v sexuál. hriechu je vždy smrť.  Poďme to ukončiť so Samsonom. Pozrime sa na to stanovisko tam, vidíme rozsudok vo verši 20., BOH ho opúšťa, napriek tomu, že tesne chodil s Bohom.

Poďme sa pozrieť na verše 25 b. – 28: … a postavili ho medzi stĺpy. 26A Samson povedal mládencovi, ktorý ho držal za ruku a vodil: Nechaj ma a daj mi ohmatať stĺpy, na ktorých stojí dom, aby som sa oprel o ne. 27A dom bol plný mužov i žien, a boly ta sídené všetky kniežatá Filištínov, a na streche bolo asi tri tisíce mužov a žien, ktorí sa dívali, keď zabával Samson. 28A Samson volal k Hospodinovi a povedal: Pane, Hospodine, rozpomeň sa, prosím, na mňa a posilni ma, prosím, už len tento raz, ó, Bože, aby som sa raz pomstil na Filištínoch za obe svoje oči! 

On už čelil trestu. Rozsudok PÁNA nad sexuál. hriechom. Oni vypichli oči. Sexuál. hriechy vždy budú viesť k trestu. 

verš 29 – 30: 29Vtedy objal Samson oba prostredné stĺpy, na ktorých stál dom a na ktorých spočíval, jeden svojou pravou rukou a druhý svojou ľavou rukou. 30A Samson povedal: Nech tedy zomrie moja duša s Filištínmi! A nahol sa mocne, a dom padol na kniežatá a na všetok ľud, ktorý bol v ňom, takže bolo mŕtvych, ktorých pobil, keď zomieral, viacej, než bolo tých, ktorých pobil vo svojom živote.

Chcem, aby ste tu pochopili jdenu vec – on zomrel. Sexuálny hriech vždy bude viesť ku smrti. Pokúšam sa vám to vysvetliť, aby ste pochopili, ako sa BOH pozerá na sexuál. hriech. Chcem, aby ste pochopili, že PÁN sa nepozerá na sexuálny hriech s ľahkovážnosťou, ktorú vidíte praktikovať .. ( v cirkvi, pozn. ) Keď prichádza sexuálny hriech, PÁN je teraz ochotný vás nechať. Je ochotný zatvoriť dvere pred vami a priniesť smrť. Vidím, ako priniesol smrť Dávidovho dieťaťa a vidím, ako viedol  Samsona k smrti. Používam teraz tieto dva prípady, aby som položil základ tohto vyučovania, aby ste porozumeli váhe sexuálneho hriechu v Božích očiach. Prinášam vám týchto dvoch služobníkov PÁNA, vidíte, že PÁN ich miluje, používa ich mocne k spáse  JEHO ľudí a  oslobodenie JEHO ľudu. Ale keď narazia na sex. hriech a padnú, sú tu dve veci, ktoré PÁN prinesie.

Počúvajte ma: každý sexuálny hriech MUSÍ byť potrestaný, musí byť stále potrestaný BOHOM JEHOVAH. Každý sexuálny hriech musí stále priniesť smrť. Poďme ďalej a pozrieme sa na rozhovor medzi BOHOM JEHOVAH a MOJŽIŠOM, ako budujeme základy tohto vyučovania. Kniha Leviticus 20:10. Keď toto uchopíte, nikdy nebudete rovnakí znova. Už nikdy nebudete brať sexuálny hriech ako vtip, vidím, ako sa s komu stavajú v cirkvi, s akou ľahkosťou sa pristupuje k sexuálnym hriechom v cirkvi, ako napr. – “môžem byť v tíme uctievačov a byť pritom tehotná”. ON ma poslal do veľa cirkví a ON mi ukázal …ženu, dievča, ktorá spí s iným mužom a teraz je tehotná. Stretol som Pastora a povedal som mu:” počuj, tu je dievča v tíme uctievačov, ona je 1. mesiac tehotná, ešte to nemôžeš vidieť, ale ona je tehotná na oltári. A Pastor odpovedal: ” áno, ja som rozmýšľal, čo s ňou urobiť, nechcem robiť rozruch. Nechem, aby to ľudia vedeli. A ten muž tu je starší. Takže to udržiavame v tajnosti. Nechceme upútať pozornosť Zboru. Snažíme sa to držať pod pokličkou, v tichosti…” Ja vás idem odstrániť odtiaľ v mene JEŽIŠA KRISTA. 

To je dôvod, prečo budujem tento základ dnes. Cirkvi nevyučujú o závažnosti sexuálnych hriechov. Cirkev nevyučuje, ako sa BOH pozerá na sexuálne hriechy. To je dôvod, prečo vám dnes zdôrazňujem, ako sa BOH pozerá na sexuálne hriechy. Pôjdeme hlbšie do tohto vyučovania. Budete šokovaní. 

PÁN hovorí v knihe Leviticus 20:10 A človek, ktorý by sa dopustil cudzoložstva s niečou ženou, ktorý by zcudzoložil so ženou svojho blížneho, istotne zomrie i cudzoložník i cudzoložnica.

Ideme ďalej a začíname pozorovať, že PÁN hovorí o smrti tých, ktorí padnú do sexuálnej nemorálnosti, sexuálneho hriechu. A prinesiem vás do Nového zákona a budete šokovaní. A hovorí veľmi jasne, že ktokoľvek sa dopustí sexuálneho hriechu, musí byť vydaný smrti – BOH hovorí o smrti človeka. Pokračujeme v knihe Leviticus 20: 17Človek, ktorý by si vzal svoju sestru, dcéru svojho otca alebo dcéru svojej matere, a videl by jej nahotu, a ona by tiež videla jeho nahotu; to je šeredná vec. Preto budú zahladení pred očami synov svojho ľudu; odkryl nahotu svojej sestry; ponesie svoju neprávosť. Pozrite, čo ON hovorí, tu vidíme len trochu zmeny smeru. Prečo som toto tu priniesol? Pretože nechem, aby ste zabudli na tento dôležitý aspekt sexuálneho hriechu, ktorý je tiež zapustený v tomto národe. My sme videli pokánie, ľudia vychádzajú a hovoria:” viete, veľa krát, bratia, bratranci majú tendenciu spať spolu na jednom mieste”. Ženy vychádzajú von a hovoria:” PANE, aj naše dcéry otehotneli od našich synov a ich bratrancov a PANE, my sme klamali našim manželom, zakrývali sme to a hovorili sme, že to bol chlapec z dediny.”  My sme nazjavili pravdu kvôli hanbe. Ja iba chcem, aby ste sa na to pozreli tak, ako sa na to BOH pozerá. BOH hovorí:” odrezať, musí to byť odrezané, aby sa tie ohavnosti nevideli pred očami ľudí. 

Čo BOH hovorí o sexuálnom hriechu? ON hovorí: Deuteronomium 22: 22Keby bol niekto najdený, že leží so ženou, vydatou za muža, vtedy zomrú obidvaja, i muž, ktorý ležal so ženou, i žena, a odpraceš také zlo z Izraela. To znamená, že táto vec musí ísť z tohto národa! ON hovorí, že ten človek musí zomrieť. BOH vytrvalo hovorí, že následok sexuálneho hriechu je smrť. Prečo ste sa smiali sexuálnemu hriechu? Poďme do knihy Príslovia 6:  a uvidíte, čo ON tu hovorí: 

20Ostríhaj, môj synu, prikázanie svojho otca a neopusti naučenia svojej matky; 21priviaž si ich na svoje srdce, aby tam boly ustavične; oviň si ich okolo svojho hrdla. 22Keď budeš chodiť, bude ťa to vodiť; keď budeš ležať a spať, bude strážiť nad tebou, a keď sa prebudíš, bude to rozprávať s tebou. 23Lebo prikázanie je sviecou a naučenie zákona svetlom a kárania kázne cestou života, 24aby ťa to ostríhalo od zlej ženy, od úlisnosti jazyka cudzozemky.

Nemorálne ženy, .. u žien chcem, aby ste sa pozerali na nemorálnosť mužov, ON vám hovorí, aby ste sa stránili úlisného jazyka, ON hovorí:

25Nežiadaj jej krásy vo svojom srdci, a nech ťa nezajme svojimi víčkami.  

.. PÁN vás tu varuje pred sexuálnou žiadostivosťou  

26Lebo pre ženu smilnicu schudobneje človek až po okruh chleba, a žena, ktorá má muža, ulovuje drahú dušu.

Teraz chcem ženy, aby ste sa pozreli na mužov, ktorí smilnia, a muži na ženy, ktoré smilnia, o čom tu PÁN hovorí a uvidíte, ako sa PÁN pozerá na sexuálny hriech tu, pretože ON hovorí, že pre smilstvo schudobneje človek až po okruch chleba. Bochník je vyrobený z kvasníc. Pamätáte sa, ako som učil o chlebe bez kvasníc. Povedal som, že je to mocný chlieb, je to svätý chlieb, je to trvanlivý chlieb, je to chlieb, s ktorým prechádzali cez púšť a teraz hovorí o bochníku, ktorý bude hniť v krátkej dobe, bochník, podliehajúci skaze. To je, ako sa BOH pozerá na sexuálne hriechy. Keď ON pozerá na vás, že idete padnúť do sexuálneho hriechu, ON vidí smrť. Začínate sa premieňať na hnilobu, začínate hniť. Bochník chleba s droždím nemôže vydržať dlho. Idete do rozkladu. Ste ako bochník, opuchnutý, nahustený, poškodený. Vidíte, čo ON tu hovorí, ako sa BOH pozerá na  sexuálny hriech? Opakujme vrš 26.: 

26Lebo pre ženu smilnicu schudobneje človek až po okruh chleba, a žena, ktorá má muža, ulovuje drahú dušu.

To znamená, že príde odsávať váš život, sexuálny hrioech prichádza odsávať váš život, vašu krv, sať váš život. To je to, ako sa BOH pozerá na sexuálny hriech, keď ON vidí, že idete do sexuálneho hriechu. ON vie, že sexuál. hriech prichádza od diabla a vie, že prichádza, aby vysal váš život. Teraz vidíte dôvod, prečo to meno Delila, to znamená vysávať, vysávať silu, odstrániť silu, zlikvidovať ho, vysať z neho život. Vidíte veľmi jasne, že sexuálny hriech znamená smrť, ktorú diabol navinul. On to obalil, ale vo vnútri sa nachádza smrť. Takže začínate rozumieť, že pri položení tohto malého základu vyučovania už začínate rozumieť, že vo vnútri sexuál. hriechu je smrť.

27Či azda môže človek vziať oheň do svojho lona bez toho, aby neprehorelo jeho rúcho? 28Či môže človek chodiť po žeravom uhlí bez toho, aby sa nepopálily jeho nohy? 29Tak i ten, ktorý vchádza k žene svojho blížneho; nebude bez viny, ktokoľvek by sa jej dotknul.30Neopovrhujú zlodejom, keď ukradol nato, aby naplnil svoju dušu, keď bol hladný. 31A keď sa najde, nahradí sedemnásobne; dáhoci celý majetok svojho domu. 32No, ten, kto cudzoloží so ženou, je bez rozumu; kto ide zahubiť svoju dušu, ten to vykoná. 33Najde úder a hanbu, a jeho potupa nebude vyhladená. 34Lebo žiarlivosť je zúrivý hnev muža, ani sa nezľutuje v deň pomsty. 35Nepozrie na nijaké smierne ani nebude chcieť, keby si dával hneď i množstvo darov. 

A vidíte, že BOH JEHOVAH hovorí ku vám skrze JEHO slová a hovorí:” prosím, vyhýbajte sa tej krásy, ktorú vidíte v sexuál. hriechu.” ON vás varuje pred jej krásou. ON hovorí:” nenechajte sa pritiahnúť jej sladkým jazykom, jej vzhľadom, jej krásou, nech vás nezajme jej viečkami. Dovoľte mi, aby som vás tu niečo naučil, niečo kritické.  Telo, telesnosť je svet vo vás. A viete, že je neustály boj medzi telesnosťou a duchovnosťou, inými slovami boj medzi svetom a Duchom. Svet je malá, miniatúrna verzia žijúca vo vás a ešte je vonkajší svet von, väčší svet, ktorý vidíte. Keď pôjdete do gréckeho jazyka, oni hovoria “kosmos“.  Kozmos znamená celý svet v gréckom orientálnom jazyku. Kozmopolitan- ste svetský, patríte do sveta, kozmetický – znamená krása tohto sveta. ON vás tu varuje, aby ste neboli uchvátení krásou jej očí, Tam je smrť v tomto svete! To je svet, o ktorom my hovoríme. Hovorí o hladkých, sladkých rečiach, to znamená, že keď diabol vám pripraví sexuálne hriechy, on to vždy pripraví hladko, sladko, svetsky,  kozmeticky. 

Preto BOH JEHOVAH hovorí:

“Nenechajte sa priťahovať krásou očí sexuálneho hriechu.

Tam je smrť. Stanete sa akoby bochníkom chleba.

V jednom jedinom okamihu, zajtra, podľahnete skaze. “

Overcoming Sexual Sin Pt. 1 (1)

 

 

 

Off 

24.4.2016 This post was written by Categories: MOCNÉ VYUČOVANIE Comments are off for this post


Top