Home
 

Posolstvo od Pána zamerané na prípravu na príchod Pánov a na súd, zo dňa 9. marca, 2015

Posolstvo od Pána zamerané

na prípravu na príchod Pánov a na súd,

zo dňa 9. marca, 2015

Ja sa chcem s Vami zdielať s niečím veľmi dôležitým, keď kráčame v týchto zaneprázdnených hodinách  v tomto svete smerom k slávnemu príchodu Mesiáša, nášho Pána.

Ja chcem hovoriť dnes o Matúšovi 25 kapitole, ako veľmi dôležitom  Písme Svätom, budem čítať z ev. Matúša 25: 1-13, 

1Vtedy bude podobné nebeské kráľovstvo desiatim pannám, ktoré vzaly svoje lampy a vyšly vústrety ženíchovi. 2Ale päť z nich bolo rozumných a päť bláznivých. 3Bláznivé vezmúc svoje lampy nevzaly so sebou oleja; 4ale rozumné vzaly oleja vo svojich nádobách so svojimi lampami. 5A keď neprichádzal ženích, podriemaly všetky a pospaly. 6Ale o polnoci povstal krik: Hľa, ženích ide! Vyjdite mu         v ústrety! 7Vtedy vstaly všetky tie panny a ozdobily svoje lampy. 8A bláznivé povedaly rozumným: Dajte nám zo svojho oleja, lebo naše lampy hasnú. 9Ale rozumné odpovedaly a riekly: Aby snáď nebolo pre nás i pre vás málo, iďte radšej k predavačom a kúpte si! 10A keď odišly kúpiť, prišiel ženích, a tie, ktoré boly hotové, vošly s ním na svadbu, a zavrely sa dvere. 11Potom na koniec prišly aj tie ostatné panny a hovorily: Pane, Pane, otvor nám! 12Ale on odpovedal a riekol: Ameň vám hovorím, neznám vás! 13Bdejte tedy, lebo neviete dňa, ani hodiny, kedy prijde Syn človeka.

Ja vám chcem povedať o tomto rozhovore v tento večer, tento veľmi požehnaný rozhovor, ľudia počúvajú po celom svete, ( číta aj z iného prekladu – amp ), kde zdôrazňuje, že  múdre panny zobrali aj extra nádobu, nielen lampu. Toto by malo byť dnes centrum každého vyučovania v cirkvi. My vidíme za prvé, že v tomto rozhovore Pán Ježiš tu hovorí o konci času. On vyučoval a hovoril o čase na konci veku. V tomto rozhovore poukazujúc na príchod konca, Pán umiestnil toto podobenstvo, umiestnil to stredu vyučovania, to bolo dlhé kázanie, dlhé vyučovanie, kde Mesiáš, Kristus hovoril, ON učil o príchode konci času. V tomto rozhovore poukazujúcom na príchod konca, do stredu Pán umiestnil toto podobenstvo. Podobenstvo o 5 múdrych pannách  a 5 bláznivých pannách. Ale ja tu chcem pozdvihnúť kľúčové, veľmi dôležité podobenstvá,  s ktorými Pán žehná cirkvi.

Po prvé – vidíte veľmi jasne, keď idete do celej Biblie, a v službe nášho Pána Ježiša, uvidíte veľmi jasne, že väčšina podobenstiev, ktoré Ježiš dal, boli samozrejme o príchode Kráľovstva Božieho. Keď pôjdete skrze Bibliu a vyberiete podobenstvá, ktoré Ježiš povedal, všetky, skutočne, oni hovoria o príchode Kráľovstva Božieho. A vidíte v Evanj. Matúša, ako to usporiadal Duch Svätý, nájdete tam, že Kráľovstvo nebies, ako som práve čítal, bude ako 10 panien. Kráľovstvo Božie sa tu v Matúšovi reprezentuje ako Kráľovstvo neba, On označuje nebo pre Boha, to je veľmi dôležité, pretože Matúš priniesol zvrchovanosť Pána. Duch Svätý v tomto podobenstve priniesol zvrchovanosť, suverenitu Pána. Znamená, že celé nebo patrí Bohu. Preto sa zmieňuje, že Kráľovstvo neba je Kráľovstvo Božie. Nebo sa teší zvrchovanosti Pánovej. Nebo patrí Pánovi. Ale chcem tu vyzdvihnúť veľmi dôležitú oporu, najdôležitejšia časť tohto podobenstva je v Matúšovi 25:  13Bdejte tedy, lebo neviete dňa, ani hodiny, kedy prijde  Syn človeka.

Toto je najdôležitejšie varovanie, ktoré prichádza, keď si prečítate celý rozhovor vo veršoch 1 – 13, Pán tu hovoril o zvláštnom čase na konci veku. A potom v strede tohto rozhovoru, je veľmi dôležité pre každého, aby porozumel, Pán to položil v strede dlhého vyučovania, posledného vyučovania o konci veku, a použil toto podobenstvo o Kráľovstve neba, Kráľovstve Božom. Najdôležitejšie veci, ktoré tu Pán chce vyzdvihnúť sú nasledujúce. Dve veci.

1,  – On tu hovorí o príprave. Keď tu hovorí o konci veku, potom hovorí o Kráľovstvo Božom, kráľovstve neba. Takže prvú vec, ktorú tu vyzdvihuje, je to o príprave a keď sa pozriete na koniec, tam je súd.

2, – súd

ON tu hovorí o prorockej časovej línii. Prvú vec, ktorú pozdvihuje, je príprava a druhú vec na konci rozhovoru, vidíte ako hovorí o súde. Na konci veku. Masívny súd, ktorý postihne Zem a vesmír. Tu sú dve hlavné veže, jedna hovorí o príprave a druhá o súde. Ja som bol tak požehnaný, keď som to čítal. Najdôležitejší verš je verš 13, ktorý hovorí Bdejte tedy, lebo neviete dňa, ani hodiny, kedy príde Syn človeka.

On toto pozdvihol pre nasledujúci dôvod: On videl bláznovstvo bláznivých panien, ktoré sa nepripravovali, chceli sa zdielať s olejom, po tom všetkom je najdôležitejší verš 13. Pretože verš 13 je jeden, ktorý varuje tento svet, ktorý spí, o príprave. Prečo? ON VARUJE O DOLEŽITOSTI PRÍPRAVY. Keď sa nepripravíte, záverečný súd príde na konci veku.

Vo verši 13 nám hovorí, že máme bdieť, byť pripravení.
Ak  nebudeme pripravení, potom prídeme na posledný súd, ktorý príde na Zem.
Pán hovorí že tento svet spí.Vidíte veľmi jasne, že tu je verš v tomto podobenstve, ktoré varuje, ktoré varuje tento spiaci svet a keď sa pozriete na svet dnes, tak vidíte, že ľudstvo spí. Ak cestujete po mnohých krajinách, nájdete ich, že sú zaneprázdnení, sú veľmi zaneprázdnení, nabití programom v ich životoch, nájdete ľudí cestovať, cestovať v autách, aj teraz v Keni, a keď sa dostanú na určité miesta, majú v plánoch rozličné zámery, je veľa zaneprázdnenosti, do ktorej je ľudstvo zatiahnuté. Takže v podstate zahŕňa driemoty a spánok, o čom tu Pán hovorí. Vidíte ako ľudia cestujú lietadlami, autobusmi, vlakmi, rozličnými spôsobmi, je tu tak veľa cestovania, zaneprázdnenosti, v kanceláriách, v školách, nemocniciach, po celom zaneprázdnenom svete. Keď sa pozriete celkovo na celý svet, skutočne uvidíte, že celý svet práve teraz spí. Oni sú tak zaneprázdnení v ich programe do takého rozsahu, že to zahŕňa driemoty a spánok. Toto je volanie, aby sa zobudil tento spiací svet a poukazuje na dôležitosť prípravy. Vidíte tu veľmi jasne, že aj cirkev Kristova v týchto hodinách je tak zaneprázdnená s programami a tradičnými službami, plánujú plán vyučovania na celý rok, to zapríčiňuje v cirkvi driemoty  a spánok. Takže teraz v Matúšovi  25:13,  je to veľmi dôležité. Hovorí, že je ustanovený deň pre každého človeka, že za prvé – zomrie, tak smrť je jedna z tých skutočností, v ktorom  Matúš 25 naväzuje vo verši 13. On pozdvihuje varovanie pre tento spiaci svet, pre tento svet, ktorý drieme a spí, že hľa, prichádza deň, ktorý bol ustanovený, deň zúčtovania, deň súdu. On hovorí k tejto generácii. A On hovorí, že život tu nie je bez obmedzenia. Príde deň, keď zomriete, možno aj pred vytrhnutím cirkvi, alebo po vytrhnutí cirkvi, ak nebudete zobratí. Takže stále nadväzuje na tento veľmi dôležitý bod prípravy. ON hovorí, že tento Matúš 25:13 je veľmi významné volanie k prebudeniu ľudstvu, ktoré je v driemotách. Hovorí v Matúšovi 25:13 že tak ako pokračujú v ich bežnom živote, musia si byť vedomí,  že je ustanovený deň, keď nebo ta pôjde ako svíjajúci sa knižný svitok a živly sa rozplynú skrze nevyhasujúci oheň….

….. na preklade / obsahu správy od Pána skrze Jeho služobníka Proroka Dr. Owuora  sa ďalej bude pracovať , tu je podstata tohto posolstva pre Cirkev Kristovu:

Posolstvo od Pána zamerané na prípravu na Pánov príchod, hovorí o Matúšovi 25 kapitole, verše 1 – 13. Hovorí, že tento svet drieme a spí, ako sa hovorí vo verši 5, teraz, keď je nutné, keď sa treba zodpovedne pripravovať.

Hovorí o tom, že namiesto toho, aby sme sa zodpovedne pripravovali, sme zaneprázdnení vecami tohto sveta. Je potrebné sa múdro pripraviť.

Off 

9.3.2015 This post was written by Categories: Proroctvá / Zjavenia Comments are off for this post


Top