Home
 

Chodenie s BOHOM, mocné vyučovanie, BOŽÍ PROROK Dr. Owuor

Teraz chcem hovoriť o Enochovi, kde je Biblia ďalším tichým miestom. 

Poďme najprv čítať SLOVO A potom Vám to vysvetlím. 

Genesis 5: 18-24 A Jared žil sto šesťdesiatdva rokov a splodil Enocha. 19A Jared žil po splodení Enocha osemsto rokov a splodil synov a dcéry. 20A bolo všetkých dní Jaredových deväťsto šesťdesiatdva rokov, a zomrel. 21A Enoch žil šesťdesiatpäť rokov a splodil Matuzalema. 22A Enoch chodil s Bohom po splodení Matuzalema tristo rokov a splodil synov a dcéry. 23A bolo všetkých dní Enochových tristo šesťdesiatpäť rokov. 24A Enoch chodil s Bohom a nebolo ho, lebo ho vzal Boh.

To je miesto, kde chcem dnes začať. To je miesto, kde chcem zahájiť tento veľmi, veľmi dôležitý rozhovor. Čo tu vidíte? Jared žil 162 rokov a mal Enocha a potom žil ďalších 800 rokov, mal synov a dcéry, ale zomrel. Vidíte to? Potom Enoch žil 65 rokov, mal Matuzalema, potom chodil s Bohom 300 rokov. Potom, keď pôjdete ďalej, ON to zdôrazňuje znovu… Enoch chodil s BOHOM a nebolo ho viac, pretože ho zobral BOH. Tu sa chcem zamerať dnes. 

Môžete čítať aj ďalej, oni žili a potom napríklad Jared žil 162 rokov, potom ďalších 800 rokov a potom zomrel. Vidíte? A Enoch žil 65 rokov, potom ďalších 300 rokov, takže spolu 365 rokov. Enoch chodil s BOHOM a nebolo ho viac. Pretože ho PÁN zobral. Čo sa tu zdôrazňuje? PÁN používa toto Písmo teraz, aby otvoril vaše vnútorné oči. ON tu zdôrazňuje, že tu je rozdiel. 

ON hovorí, že Jared žil 962 rokov a zomrel a Enoch kráčal s BOHOM  a nebolo ho viac. Rozumiete? Keď si zoberiete týchto niekoľko veršov, ktoré som čítal a použijete to ako objektív ( šošovku, zväčš. sklo), dáte si to pred vaše oči a použijete to, aby ste sa pozreli na Cirkvi. Tieto verše sa pýtajú Cirkví veľa veľkých otáznikov práve teraz. Tieto verše sa pýtajú veľmi dôležité, veľmi významné otázky v tejto hodine. Uvidíte veľmi dôležité otázky, ktoré sa PÁN pýta Cirkví. Pretože v tomto Písme zdôrazňuje, že tu je rozdiel. 

Rozdiel medzi… žil toľko rokov a zomrel… a ďalej vidíme, .. že kráčal s BOHOM. 

A ČO VY? CIRKEV DNES? Žijete v Dome? ( v DOME BOŽOM ), iba žijete? ON hovorí, že ak Vy iba žijete v Dome, budete žiť a zomriete. To je to, čo tu hovorí.  Keď použijete toto ako šošovku, aby ste sa pozreli na Cirkvi dnes, uvidíte tam 2 rozdielne zhromaždenia v Dome BOŽOM. Vy uvidíte tých, ktorí žijú v Dome a hovoria.. ja žijem kresťanský život, ja som znovuzrodený, milujem PÁNA a žijem kresťanský život.  A potom uvidíte v rovnakom Dome ( BOŽOM ) iné zhromaždenie, tých, ktorí chodia s BOHOM. ON hovorí, že ak iba žijete, vy zomriete. Ale keď chodíte s BOHOM, nebude vás viacej. Pretože budete zobratí PÁNOM. Pretože Enoch chodil s BOHOM a nebolo ho viac. Čo urobil PÁN? Zobral ho preč. 

Takže otázka pre Cirkvi dnes je, žijete v Dome? .. hovoríte, že ste kresťan, znovuzrodený, ja tu žijem, .. pretože ak áno, tak zomriete. Ja hovorím o ľuďoch v Dome Božom. Pretože ON hovorí, že tu  je rozdiel.

Prorok Daniel videl rozdiel, ( Daniel 12:3 Ale rozumní sa budú skvieť ako jas oblohy, a tí, ktorí privodia mnohých k spravedlivosti, jako hviezdy na večné veky.) On videl tých, ktorí sú múdri, oni vstúpili ( do Kráľovstva Božieho pozn. )  On hovorí, že žiarili ako jas oblohy, to znamená, že ich telá boli slávne a potom videl inú skupinu, tých, ktorí viedli veľa ľudí ku spravodlivosti.  Môžete sedieť v Dome a byť múdri, to znamená, že žijete v strachu, v bázni pred Pánom, že? A vstúpite. Vidíte to? Strach / bázeň pred PÁNOM. On hovorí, že keď príde čas, .. Zjavenie 22:12 A hľa, prijdem skoro a moja odplata so mnou, aby som odplatil jednému každému podľa toho, jaký bude jeho skutok. ON hovorí, že tí, ktorí privedú mnohých ku spravodlivosti, oni budú žiariť ako hviezdy na večné veky. Vidíte? Pozrite sa, z rovnakej skupiny, ktorí vstúpia, oni sú všetci múdri. Majú strach / bázeň pred Hospodinom, však? Ináč by nemohli vstúpiť. PÁN JEŽIŠ povedal, že päť múdrych pannien vstúpilo ..  to je merítko, ale tam sú aj tí, ktorí postúpili ďalej, ktorí žiaria viac, ako hviezdy. Prečo? Preto, že vedú mnohých ku spravodlivosti. 

Vy všetci môžete byť v Dome …. ste znovuzrodený? .. áno, som znovuzrodený, .. ste naplnený Duchom Svätým?… áno, som naplnený Duchom Svätým,.. ale kráčate s PÁNOM v Dome? Rozumiete čo tu pozdvihuje? So šošovkami teraz by ste mali byť schopní sa opýtať: v mojej spáse, keďže som teraz v Dome BOŽOM, skutočne kráčam s PÁNOM?  pretože ak kráčam s PÁNOM, PÁN ma zoberie preč, znamená, že neuvidíte smrť. Keby MESIÁŠ prišiel dnes, boli by ste šťastní, boli ste v poriadku, rozumiete?, alebo keby ste zomreli dnes, stále by ste boli v poriadku a šťastní.  

Genesis 3:7-13 Vtedy sa otvorily oči obidvoch, a poznali, že sú nahí. A naviažuc fíkového lístia spravili si zástery. 8Potom počuli hlas Hospodina Boha, chodiaceho po raji, k dennému vetru večernému. Ale Adam i jeho žena sa skryli pred tvárou Hospodina Boha v prostredku medzi stromami raja. 9A Hospodin Bôh volal na Adama a riekol mu: Kde si? 10A povedal: Počul som tvoj hlas v raji, ale som sa bál, lebo som nahý a preto som sa skryl. 11A Bôh mu riekol: Kto ti oznámil, že si nahý?! Či si azda jedol zo stromu, o ktorom som ti prikázal, aby si nejedol z neho? 12A Adam povedal: Žena, ktorú si dal, aby bola so mnou, tá mi dala zo stromu, a jedol som. 13A Hospodin Bôh riekol žene: Čo si to urobila?! A žena povedala: Had ma zviedol a jedla som.

1. PÁN kráčal v raji.

2. Keď človek Adam a Eva boli v správnom postavení s PÁNOM, to znamená, že chodili s BOHOM, znamená, že keď chodili v POSLUŠNOSTI, v správnom postavení pred PÁNOM, kedykoľvek PÁN prišiel do raja, ON tam chodil a ON bol s nimi. Oni chodili s BOHOM vo večernom vánku. Keď slnko trochu zašlo. Takže Adam a Eva kráčali s BOHOM. A potom sa pýtal: “ KDE SI? ” Pretože ON sa pýta túto otázku teraz, ja to počujem, pýta sa :” KDE STE V CIRKVÁCH DNES?” Nemusíte ísť ďalej, stačí, keď sa pozriete na prvú Cirkev, primitívnu Cirkev, ktorých pomazanie malo byť menšie. Veľmi malé. Pozrite sa na prvú Cirkev… Pavol, Peter, Ján, raz PÁN kráčal s nimi do Emaus ( Lukáš 24:13-35 ) … a ako oni kráčali, ON bol tam, tiež sa rozprával s nimi. Keď sa pozeráte na ich Zbor, službu, oni kráčali s Bohom. KDE STE? .. ja to počujem.. ON kričí k Cirkvám… KDE STE? … nie.. ja som ŤA videl, tak som sa schoval.. teraz sa skrývate, čo sa vám stalo, že sa skrývate? 

Vidíte nasledovanie človeka v ráji, keď zlyhali. Človek chodil s BOHOM. Vidíte, že keď BOH konečne našiel Enocha, vysvetlím vám všetko o ňom, v podstate Enoch je Prorok. Ale PÁN nám nedovolil poznať jeho posolstvá. Preto som povedal, že Biblia je miestami akoby prekrytá rúškom ticha. Uvidíte proroctvo, ktoré dal Enoch. Môžte ho volať tichým Prorokom. Takže najprv je zlyhanie človeka a potom PÁN našiel človeka, ktorý kráčal s NÍM. On kráčal s NÍM. ON našiel priateľa znova. Čo to predpovedá pre Cirkvi? Enoch chodil s BOHOM  a nebolo ho viac, v podstate bol vytrhnutý, správne? Čo nám tu PÁN hovorí o Enochovi? Miloval HO, chodil s NÍM a nebolo ho viac. Nikdy nevidel smrti. A hovorí v Písme, že tí, ktorí žili blízko, zomreli, Enoch nikdy nevidel smrť. Túto smrť, ktorá zabíja ľudí, on to nevidel. 

Genesis 3:10 A povedal: Počul som tvoj hlas v raji, ale som sa bál, lebo som nahý a preto som sa skryl. 11A Bôh mu riekol: Kto ti oznámil, že si nahý?! Či si azda jedol zo stromu, o ktorom som ti prikázal, aby si nejedol z neho?

Uvidíte z týchto veršov charakter Enocha. Čo cirkev stratila, čo ľudstvo stratilo v ráji. A čo Enoch počul, aby bol obnovený v ŇOM. 

Genesis 3:12 A Adam povedal: Žena, ktorú si dal, aby bola so mnou, tá mi dala zo stromu, a jedol som. – to znamená, že som ŤA neposlúchol. 13A Hospodin Bôh riekol žene: Čo si to urobila?! A žena povedala: Had ma zviedol a jedla som.

a idem rovno do verša 15:

15A položím nepriateľstvo medzi tebou a medzi ženou, medzi tvojím semenom a medzi jej semenom; ono ti rozdrtí hlavu a ty mu rozdrtíš pätu. 

Oni kráčali s PÁNOM a oni zlyhali. Potom prišiel súd. Idete ďalej a potom vidíte, že prišla kliatba smrti. Spravodlivosť je veľmi mocná. Vidíte silu spravodlivosti, správne? Keď boli spravodliví, oni porazili smrť. Záhrada raj prišla z perzského slova, opísali to ako ráj. V raji nebola smrť. Takže vidíte detailný plán stvorenia Cirkvi. Keď ON stvoril záhradu RAJ, vidíte originálny plán BOHA. ON mal plán, že tam nebude smrť. Keď čítate ďalej, tak zistíte, že vo vnútri záhrady v raji, tam bola rieka, prišla z raja a zavlažovala záhradu. V záhrade bol strom života. Strom, ktorého lístie, keď zjete, budete uzdravení. Nikdy nezomriete. Rozumiete prečo sa volal raj? Takže prvý plán BOHA teraz vidíte veľmi jasne. 

Chcem, aby ste porozumeli silu hriechu. A silu spravodlivosti. Dve veci. Chcem, aby ste porozumeli, že na začiatku, keď BOH stvoril človeka, dal ich do rája, kde by nebola smrť, kde by človek žil večne v záhrade. To bol prvý, originálny plán. Tak dlho, ako kráčate s BOHOM, tak dlho, ako budete pokračovať chodiť s BOHOM  v tejto záhrade, neuvidíte smrti. To je úžasne, to znamená, že ľudstvo by žilo večne. Stvorení a na večnosť. A pôjdem do knihy Zjavenia Jána a poviem o raji, o ktorom tu hovorí. Snažím sa vám vysvetliť BOŽÍ pôvodný plán, ktorý nezahŕňal smrť. A potom môžete vidieť, ako hriech skutočne môže pokaziť BOŽÍ plán. Hriech priniesol smrť. Chcem, aby ste videli, aký následok skazy môže mať hriech vo vašom živote a vo vašom Zbore. Rozumiete mi? BOH stvoril človeka večného. Vidíte tu závažnosť hriechu? Ak toto uchopíte, vy dnes odmietnete hriech. 

A tu je jedno slovo, ktoré sa rovná spravodlivosti v tomto Písme. Takže keď uchopíte toto slovo, skončíte s hriechom. 

POSLUŠNOSŤ = SPRAVODLIVOSŤ

Čo prinieslo problém? Čo prinieslo kliatbu? Čo prinieslo smrť? To bola NEPOSLUŠNOSŤ. Akonáhle človek nepočúva hlas PÁNA, skončil. 

Genesis 3:15 A položím nepriateľstvo medzi tebou a medzi ženou, medzi tvojím semenom a medzi jej semenom; ono ti rozdrtí hlavu a ty mu rozdrtíš pätu.

Keď pozerám na to Písmo, chcem povedať, že BOH je spravodlivý, oprávnený, je láska. Pretože človek HO veľmi sklamal. 

Napríklad máte syna, pripravujete ho a chcete ho zobrať do školy. Potom pozeráte po ňom v škole a nenájdete ho tam. Vidíte? Zlomí to vaše srdce. Pretože ste mal pre neho plán. Viete si predstaviť väčšie plány pre neho. Alebo dcéra, pošlete ju do školy a ostane tehotná. Skutočne to zlomí vaše srdce, to vás zlomí. Pokúšam sa teraz, aby ste pochopili, čo ľudia urobili BOHU. ZLOMILI JEHO SRDCE. A vo všetkom tomto, ON stále napísal verš 15. Vo všetkom tom, v JEHO zlomenom srdci,  ON nám dal verš 15. Takže otázka znie, bolo toto oznámenie o začiatku doby milosti? ..Netrápte sa, JA som BOH JEHOVAH, nikdy neprehrávam, takže na konci JA stále musím vyhrať, takže HO musím priniesť, aby rozdrtil hada, pretože ON nikdy neprehráva, vidíte to? Ale tiež v tom môžete vidieť obrovskú lásku PÁNA k Cirkvi. Netrápte sa, JA prinesiem plán B. Chcem, aby ste porozumeli, že tu je veľký rozdiel medzi tým, že žijete v Dome a medzi chodením s BOHOM v týchto dňoch. Tiež som priniesol závažnosť hriechu. 

Potom, ako zlyhali, ON postavil dvoch cherubínov ku východnej bráne s plápolajúcimi mečami. Prečo? Aby zastavil ľudí, aby sa nedostali ku stromu života. Pretože vedel, že keď človek sa dostane ku stromu života, bude žiť večne. Dvaja cherubíni slávy. Strom života. Vieme, že ON je na tróne medzi dvoma cherubínmi. Viete to. To mi hovorí, že truhla BOŽIA bola v záhrade. Teraz pôjdem do knihy Zjavenia Jána a uvidíme definíciu raja. Takže truhla zmluvy bola v záhrade. To je dôvod, prečo dvaja cherubíni slávy tam boli s plápolajúcimi mečami, priniesli súd. Na začiatku, BOH stvoril nebo a Zem. Takže v tomto originálnom pláne vidíme toto, .. raj, čo znamená raj? znamená požehnanie. Manifestácie, prejav požehnania, to je raj, kde je večný pokoj. Raj je mimochodom večný pokoj. Kde budeme mať večný pokoj práve teraz? V nebi. Takže PÁN zobral požehnanie z neba a priniesol na Zem pre vás, aby ste mohli žiť večne v pokoji, v perfektnom vzťahu s NÍM, kráčali s NÍM v chládku dňa. Rozumiete tomu? Cherubíni slávy tam boli, to znamená, ža truhla zmluvy tam bola. A keď prišiel hriech, odstránil všetko. Odstránil. ON od nich odstránil JEHO prítomnosť. Odstránil truhlu zmluvy od nich. 

Žalm 49:16 Ale Boh vykúpi moju dušu z ruky pekla, lebo si ma vezme. Sélah.

Počúvajte veľmi pozorne, Enoch kráčal s BOHOM a nebolo ho viac. Znamená, že čo PÁN urobil? Zobral ho, aby si bol s NÍM. Adam a Eva, jeho manželka kráčali s Bohom, nevieme ako dlho, Biblia nám to nehovorí, nevieme aký dlhý čas tam bol medzi veršami, či to bolo milón rokov, trilión rokov, 10 dní, 2 dni, alebo 10 rokov,.. nevieme, potom ako stvoril jeho manželku, ale oni kráčali s BOHOM. A v tom dni, keď neposlúchli BOHA a zhrešili, to bol koniec. Enoch kráčal s BOHOM v chládku dňa a nebolo ho viac, bol zobratý BOHOM, nevidel smrť. Adam a Eva chodili s BOHOM v chládku dňa, oni nemali vidieť smrť.

Ale Bôh vykúpi moju dušu z ruky pekla, lebo si ma vezme, rozumiete, čo sa stalo Enochovi? Rozumiete plán BOŽÍ? Aby ste nezomreli. Aby ste nikdy nevideli smrti. 

Lukáš 16:19-24 A bol nejaký bohatý človek, ktorý sa obliekal v purpur a kment a žil každý deň v radosti a v prepychu. 20A bol nejaký chudobnýčlovek, menom Lazar, ktorý ležal pri jeho bráne vredovitý 21a žiadal si nasýtiť sa omrvín, ktoré padaly so stola boháča. Ale ešte aj psi prichádzali a lízali jeho vredy. 22A stalo sa, že chudobný človek zomrel a bol zanesený od anjelov do lona Abrahámovho. A zomrel aj boháč, a pochovali ho. 23Potom v pekle, v mukách, pozdvihnul svoje oči a videl Abraháma zďaleka a Lazara v jeho lone. 24Vtedy zavolal boháč a povedal: Otče Abraháme, zmiluj sa nado mnou a pošli Lazara, aby omočil koniec svojho prsta vo vode a ovlažil môj jazyk, lebo sa mučím v tomto plameni.

Toto je opak raja. Nebo, ráj, v hebrejskom opise hovoria, že išiel na stranu Abraháma. Keď BOH stvoril človeka, JEHO plán bol, aby ste išli na stranu Abraháma. A teraz vidíte druhú stranu – oheň. 

Genesis 2:8-10  8A Hospodin Bôh vysadil zahradu čiže raj v Édene, od východu, a tam postavil človeka, ktorého utvoril. 9A Hospodin Bôh dal, aby vyrástol zo zeme všelijaký strom žiadúcny na pohľad a ovocím dobrý na jedenie, a strom života prostred raja ako aj strom vedenia dobrého i zlého. 10A rieka vychádzala z Édena, aby zvlažovala zahradu, raj, a odtiaľ sa delila a bola vo štyri hlavné rieky.

Kde je teraz strom života? V nebi. 

Zjavenie Jána 2:7 Kto má uši, nech počuje, čo Duch hovorí sborom! Tomu, kto víťazí, dám jesť z dreva stromu života, ktorý je prostred raja Božieho. 

Rozumiete správne? Rozumiete, čo tu PÁN urobil, presadil, premiestnil?  Pre vás, vo vašom záujme. Najprv sa chcem opýtať, či tu rozumiete závažnosti hriechu, čo dokáže urobiť hriech? Čo môže urobiť hriech vo vašich životoch a vo vašich zboroch? BOH preniesol raj z neba a priniesol tu, aby ste nikdy nezomreli. Keď ste stvorení tak, ako ja vás teraz vidím, pozerám sa na vás s mojimi očami, nemali by ste zomrieť. Viete si predstaviť pokoj, žiadne ochorenie, žiadna choroba, to je všetko, boli ste stvorení, žili by ste v radosti, pokoji, uctievali, žili v spoločenstve s PÁNOM navždy. Rozumiete mi? Chcem, aby ste tu videli závažnosť hriechu. A ako sa BOH pozerá na hriech s takou závažnosťou. ON to nemôže tolerovať. 

Genesis 3: 23 – 24 23A Hospodin Bôh ho poslal preč z raja, zo zahrady Édena, aby obrábal zem, z ktorej bol vzatý. 24A vyhnal človeka a osadil cherubínov od východnej strany zahrady Édena, a to s plamenným mečom plápolajúcim strážiť cestu ku stromu života.

Inými slovami povedané, raj o ktorom PÁN hovorí, je synonymné, čiže znamená to isté, ako strom života. Pretože strom života je večný život. Nikto nezomrie. Keď ochoriete, zoberiete si lístie tohto stromu, vyliečite sa a budete žiť večne. Žiadna smrť.

PÁN JEŽIŠ prišiel obnoviť raj, ktorý bol stratený. 

Akú strašnú cenu zaplatil. Vidíme definíciu raja v Zjavení Jána 22 kap., raj je tam, kde je strom života.

Zjavenie Jána 22:1-5  1A ukázal mi čistú rieku vody života, nádhernú jako kryštál, ktorá vychádza z trónu Boha a Baránka. 2Prostred jeho ulice, prostred ulice mesta, a z jednej i z druhej strany rieky bolo drevo stromu života, ktoré rodí dvanástoré ovocie a vydáva svoje ovocie každý mesiac. A lístie dreva je na službu národom. 3A nebude viacej ničoho zlorečeného, a trón Boží a Baránkov bude v ňom, a jeho sluhovia mu budú svätoslúžiť 4a budú vidieť jeho tvár, a jeho meno bude na ich čelách. 5A noci tam už nebude. A nebudú potrebovať svetla sviece ani svetla slnca, lebo Pán Bôh ich bude osvecovať, a budú kraľovať na veky vekov.

ON sedí na tróne medzi dvoma cherubínmi. Keď PÁN priniesol dole ráj, ON vlastne priniesol TRÓN BOŽÍ tu dole. Rozumiete tomu? Rozumiete, aký zlý je hriech? Čo nám hriech zapiera? ON vlastne priniesol TRÓN tu. Vidíte tu, aké obnovenie PÁN JEŽIŠ priniesol? 

Takže tu môžete vidieť, akú skazu prináša hriech do našich živitoch, .. takže vy, ktorí upadáte do hriechov, ktorí chodíte a žiadostivo, s chtíčom si obzeráte ženy,.. alebo žiadostivo pozeráte na mužov, pokúšate sa dotýkať peňazí s evanjeliom, .. teraz môžete vidieť závažnosť hriechu, čo dokáže urobiť hriech. Takže keď prišiel PÁN JEŽIŠ, kvôli kliatbe, kliatbe smrti, ON prišiel zobrať raj naspäť do neba. 

Zjavenie Jána 22:14 Blahoslavení, ktorí (perú svoje rúcha a) činia jeho prikázania, aby mali právo k drevu stromu života a aby vošli bránami do mesta.

Ktorí sú požehnaní? …kto bude mať právo prísť ku stromu života. O tom tu v podstate hovorí. PÁN JEŽIŠ nám dal právo prísť ku stromu života znova, aby sme nezomreli. Vďaka jedinému hriechu čo sa tu stalo… môžete vidieť závažnosť vášho hriechu, keď ste Pastor? Kvôli jednému hriechu človeka, aké tragické následky na generácie, zhromaždenia, spoločenstvá… Následky na celé ľudstvo, rozumiete mi? A hriech má stále rovnakú schopnosť, skazu. Dnes vám chcem zdôrazniť závažnosť hriechu.

Chcem vám vysvetliť rozdiel, medzi tými, čo žijú v Dome a medzi tými, ktorí chodia s BOHOM:

… ako sa máte? … JA SA MÁM DOBRE.. ste znovuzrodený? .. ÁNO, JA SOM, … ste naplnený Duchom Svätým? … óó ÁNO, JA SOM NAPLNENÝ DUCHOM SVÄTÝM,  … ale otázka znie, či CHODÍTE S BOHOM v tom Dome? To je pálivá otázka a to je dnešná otázka. 

Zjavenie Jána 22:19 a keby niekto odňal zo slov knihy tohoto proroctva, tomu odníme Boh jeho diel z knihy života a z toho svätého mesta a z toho, čo je napísané v tejto knihe.

Takže rozumiete, čo PÁN priniesol pre nás ako požehnanie? V podstate ráj je o strome života. Takže keď PÁN priniesol ráj dole, ON priniesol strom života, aby ste nezomreli. 

Vám popíšem dnes, čo to znamená chodiť s BOHOM. Toto je zmysel dnešného posolstva. 

Žalm 73:24 Veď ma podľa svojej rady a potom ma vezmi do svojej slávy.

Aké krásne, rozumiete, čím prechádzal Enoch? On hovoril, aby ho viedol s JEHO radami. To znamená kráčať pod vedením, radou BOHA JEHOVAH. To v podstate znamená podriadiť sa pod vedenie PÁNA. 

Vidíte rozdiel medzi Adamom a KRISTOM? Enoch predpovedal, že vy, Cirkev, keď budete chodiť s BOHOM neuvidíte smrti. To, čo bolo stratené v záhrade ráj bude obnovené. Ráj bude obnovený, kde bude strom života. Tu je miesto, kde je problém, v poslušnosti pod radami PÁNA. .. povedal skutočne BOH, že to nemôžeš jesť? .. 

POSLUŠNOSŤ = SPRAVODLIVOSŤ

Júdov 1:14-15 14A prorokoval aj o nich siedmy od Adama Enoch, keď povedal: Hľa prišiel Pán so svojimi svätými myriadami 15učiniť súd proti všetkým a náležite skárať všetkých ich bezbožníkov pre všetky skutky ich bezbožnosti, ktorými páchali bezbožnosť, a pre všetky tvrdé reči spupné, ktoré hovorili proti nemu, hriešnici, bezbožní.

Enoch videl príchod MESIÁŠA. To je dôvod, prečo som povedal, že on je Prorok. On videl prichádzajúci súd, on videl prichádzajúceho KRÁĽA, KRÁĽA SLÁVY. Enoch videl príchod MESIÁŠA. A ON prišiel súdiť. Prišiel s tisícami a tisícami, môžete vidieť v Zjavení Jána 19:14. On hovoril, že vy ľudia sa zúčastníte toho súdu. Enoch videl príchod MESIÁŠA a on tu dal proroctvo. To je veľmi ohromné. Pretože väčšinou sa o ňom nehovorí. Ale on predpovedal súd, ktorý príde a zdôrazňoval bezbožníkov. Súd pre bezbožníkov, pre ich skutky bezbožnosti, pre ich bezbožné spôsoby, bezbožné drsné, kruté slová. Krorok za krokom, idem ďalej.  

List Židom 11:5 5Vierou bol Enoch prenesený, aby nevidel smrti. A nenašli ho, pretože ho preniesol Bôh. Lebo pred svojím prenesením dostal svedoctvo, že sa ľúbi Bohu.

Dôvod, prečo ho nenašli je ten, že potom, ako kráčal pod vedením PÁNA, PÁN ho zobral. To znamená, že keď PÁN hovorí, že sexuálny chtíč je hriech, tak tam nebudete nájdení, keď hovorí, že kázanie o falošnej doktríne prosperity a klamstvá sú je hriechy, to znamená, že tam nebudete nájdení. Vidíte tu ďalej, čo to znamená chodiť s BOHOM, znamená tešiť BOHA. Musíte tešiť BOHA keď kráčate s BOHOM. To znamená, že musíte byť spravodlivý, to je jediná vec, ktorá teší BOHA.

Úplná poslušnosť JEHO SLOVU, nie 90 % drahí ľudia! 

.. ja som teraz v Zbore Pokánia a Svätosti… dovoľ mi prosím zhrešiť,.. potom budem činiť pokánie… NIE, NEROBTE TO! 

Keď si chcete zapísať body o Enochovi:

  1. tešiť BOHA

  2. kráčať pod JEHO radou

  3. List židom 11:6 A bez viery nie je možné ľúbiť sa Bohu. Lebo ten, kto prichádza k Bohu, musí veriť, že je, a že tým, ktorí ho snažne hľadajú, je odplatiteľom.  

    To znamená, že Enoch veril BOHU. Znamená to, že BOH sa mohol na neho spoľahnúť a on sa mohol spoľahnúť na BOHA. BOH mu veril, bol dôveryhodný. Enoch mu veril, bol na ňom závislý, keby išiel na niekoľko rokov preč a vrátil by sa, on je stále rovnaký, nič sa na ňom nezmenilo. 

  4. ako vidíme v poslednom verši, …  tým, ktorí ho snažne hľadajú, je odplatiteľom.  To znamená, že Enoch hľadal BOHA. 

NECH JE PÁN POŽEHNANÝ.

Teraz viete trochu o Enochovi, Enoch bol spravodlivý muž, poslušný muž, Enoch bol muž, ktorý mal strach / bázeň pred BOHOM, teraz viete, čo to obnáša kráčať s BOHOM. Verný, poslušný, hľadajúci BOHA, tešiť BOHA, pod vedením BOHA, ..nevidieť hrob, smrť, aké krásne.. 

PRIPRAVTE CESTU

MESIÁŠ PRICHÁDZA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Off 

5.10.2016 This post was written by Categories: MOCNÉ VYUČOVANIE Comments are off for this post


Top