Home
 

POROZUMIEŤ ZÁVAŽNOSTI SEXUÁLNYCH HRIECHOV, 2. časť, PROROK BOŽÍ Dr. OWUOR

Boží pohľad na sexuálne hriechy, cesta do hrobu

BOŽÍ PROROK Dr. OWUOR

PÁN BOH v nebi, ktorý vás stvoril, keď ON vidí, že vstupujete do sexuálneho hriechu, inými slovami ON vás vidí, že vstupujete na cestu do hrobu. Ja tu mierim dnes ku jednej veci a to ako rozbiť reťaze sexuálneho hriechu. Ale najprv sa poďme pozrieť do písma. 

Príslovia 5:1-23 

1Môj synu, nože pozoruj na moju múdrosť a nakloň svoje ucho k mojej umnosti, 2aby si ostríhal obozretnosť, a tvoje rty aby pozorovaly na známosť. 3Lebo rty cudzej ženy kvapkajú medom, a jej ústa sú hladšie ako olej. 4Ale jej koniec je horký jako palina; je ostrý jako dvojsečný meč. 5Jej nohy sostupujú do smrti; jej kroky sa držia pekla. 6Len aby nejako neuvážila cesty života, jej drahy sa túlajú; nevie, čo robí. 7Preto teraz, synovia, poslúchajte ma a neuhnite od rečí mojich úst. 8Vzdiaľ svoju cestu od nej a nepribližuj sa ku dveriam jej domu, 9aby si nedal iným svojej slávy a svojich rokov ukrutníkovi; 10aby sa nenasýtili cudzí tvojej sily, a tvoje práceaby nezostaly v dome cudzinca. 11A reval by si ku svojmu koncu, keď by si zničil svoje telo a svoje mäso 12a povedal by si: Ej, ako som nenávidel kázne, a moje srdce pohŕdalo káraním! 13A nepočúval som na hlas svojich učiteľov a nenaklonil som svojho ucha k tým, ktorí ma učili. 14Málo chýbalo, a bol by som býval v každom zle, prostred shromaždenia a obce.

Piť vodu z vlastnej cisterny, kochať sa vo vlastnej žene.

15Pi vodu zo svojej cisterny a tečúce vody zo svojej vlastnej studne. 16Či sa budú rozlievať tvoje pramene ta von, po uliciach potoky vôd? 17Nech sú pre teba pre samého a nie pre cudzích s tebou. 18Nech je tvoj prameň požehnaný, a raduj sa zo ženy svojej mladosti.19Jako ľúbezná laň a utešená srna; nech ťa opájajú jej prsia každého času; v jej láske sa kochaj ustavične. 20A prečo by si sa kochal, môj synu, v cudzej a prečo by si objímal ňádra cudzozemky? 21Lebo cesty človeka sú pred očima Hospodinovými, a on váži všetky jeho stezy. 22Jeho vlastné neprávosti zajmú bezbožného, a uviazne v povrazoch svojho hriechu. 23On zomrie preto, že niet u nehokázne, a bude blúdiť v množstve svojho bláznovstva.

a Príslovia 7:1- 27 

1Môj synu, ostríhaj moje reči a moje prikázania schovaj u seba. 2Ostríhaj moje prikázania a ži a naučenie môjho zákona ostríhaj ako zrenicu svojho oka. 3Priviaž si ich na svoje prsty; napíš si ich na tabuľu svojho srdca. 4Povedz múdrosti: Ty si moja sestra, a známou priateľkou pomenuj rozumnosť,

Blázon u smilnice.

5aby ťa chránili od cudzej ženy, od cudzozemky, ktorá lichotí svojimi hladkými rečami. 6Lebo som vyzeral oknom svojho domu, cez svoju mrežu, 7a videl som medzi hlúpymi, rozoznal som medzi synmi mládenca bez rozumu, 8ktorý išiel ulicou vedľa jej uhla a kráčal cestou k jej domu, 9na mraku, večerom dňa, v hustej tme noci a mrákavy. 10A hľa, nejaká žena vyšla proti nemu, v odeve smilnice, opatrného srdca chytrého; 11štebotná bola a opovážlivá, ktorej nohy nebývajú v jej dome. 12Hneď vonku pred domom hneď na uliciach a pri každom uhle strojí úklady. 13A chopila sa ho a bozkala ho; odvrhla stud a riekla mu: 14Pokojné obeti sú u mňa; dnes som splnila svoje sľuby; 15preto som ti vyšla v ústrety hľadajúc pilne tvoju tvár a našla som ťa. 16Vystrela som svoju posteľ kobercami, pestrými rúchami z egyptských nití. 17Napustila som svoju ložu myrrou, aloem a škoricou. 18Poď, opájajme sa ľúbosťou až do rána a kochajme sa v milovaní. 19Lebo muž nie je doma; odišiel na ďalekú cestu. 20Vzal mešec peňazí so sebou; prijde domov až na deň, keď bude mesiac v splne. 21Naklonila ho svojím mnohým umením; zvábila ho hladkosťou svojich rtov. 22 Išiel hneď za ňou, jako ide vôl na zabitie a jako blázon v putách, aby bol káznený, 23až prenikla strela jeho jatra; ponáhľal sa, jako sa ponáhľa vtáča do osídla a nevie, že tam ide o jeho život. 24A tak teraz, synovia, počúvajte na mňa a pozorujte ušima na reči mojich úst. 25Nech sa neuchýli tvoje srdce na jej cesty, a neblúď po jej chodníkoch. 26Lebo je mnoho pobitých, ktorých porazila, a mocných, ktorých všetkých povraždila.27Jej dom je cestami do pekla, ktoré sostupujú do komôr smrti.

A teraz čítame Príslovia 9:14 – 18, práve dokončujem základ vyučovania – Ako sa BOH pozerá na sexuálny hriech. PÁN, ktorý vás stvoril, ako sa ON pozerá na sexuálny hriech? Vy vidíte veľmi jasne, že sexuálny hriech je cesta, ktorá vedie do hrobu – PÁN tak hovorí. Teraz budeme čítať verše a ukončíme základ. Príslovia 9:14-18  14Ale sedí pri dveriach svojho domu na stolci, na vysokých miestach mesta – to je sexuálny hriech, ktorý tam sedí. 15aby volala na tých, ktorí idú pomimo cestou, ktorí idú priamo svojimi stezkami, a hovorí: 16Kto je hlúpy, nech sa uchýli sem! A tomu, kto je bez rozumu, .. ona volá tých, ktorí sú hlúpi, ktorí nemajú úsudok a ona ide ďalej a počúvajte čo hovorí, verš  18A hlupák nevie, že sú tam mŕtvi a v hlbinách pekla tí, ktorých pozvala.

Končím s položením základov vyučovania. Ako sa BOH pozerá na sexuálny hriech vo vašom živote?  Môžete vidieť, že existuje jedna vec, o ktorej PÁN hovorí bez rozpakov a jednoznačne. ON hovorí, že sexuálny hriech stále bude viesť ku smrti. Poďme sa teraz pozrieť na to, ako sa na to BOH pozerá a aké riešenia má PÁN, ako prekonať sexuálne hriechy?

UTEKAJTE OD SMILSTVA! 

Chcem, aby ste vedeli, že diabol predkladá sexuálne hriechy niekoľkými spôsobmi; inými slovami diabol predkladá smrť, ale on to prikrýva s tzv. sexuálnou žiadostivosťou a zvodom hladkých rečí. Takže buďte opatrní v týchto veciach, PÁN vás upozorňuje na hladké reči, na krásu očí,.. čo znamená v gréčtine “kozmos”, čiže svet, takže buďte opatrní pred kozmetickou krásou tohto sveta. Pozrime sa na Písmo, ako sa Pán pozerá na sexuálny hriech, v  1. Korinťanom 6. teraz začíname vidieť, ako sa z toho môžete dostať vonku. 

1 Korinť. 6:12Všetko smiem, ale nie všetko prospieva; všetko smiem, ale ja nebudem ničím ovládaný. 13Pokrmy bruchu a brucho pokrmom, ale Boh zkazí i brucho i pokrmy. No, telo nie smilstvu, ale Pánovi a Pán telu.

Jednu vec tu vidíte, čo je veľmi zaujímavé, že PÁN tu hovorí o pokrme. Keď príde na sexuálne hriechy, ON teraz hovorí o potrave a žalúdku. Potom ON hovorí o slobode, ktorú máte – … Všetko smiem.. 

David mal slobodnú vôľu ísť do vojny namiesto toho, aby ostal doma a pozeral sa dole na nahú ženu, ktorá sa kúpala. Ako ideme ďalej, začínate rozumieť, ako zvíťaziť nad sexuálnymi hriechmi, jedna z vecí je tá, aby ste si boli istí, že pôjdete do vojny. Neostávajte doma. Vidíte, že ON hovorí o slobode. Samson mal slobodu v tom, aby neišiel ku Delile. Cirkev má slobodu zakázať vstúpiť Delile. A napriek tomu Delila vstúpila do cirkví a zvádza ju a dala všetky tajomstvá PÁNA. A moc BOHA opustila cirkvi, presne ako sila BOHA opustila Samsona. A ešte my tu vidíme, že PÁN veľmi jasne hovorí, že sexuálny hriech vždy vedie ku smrti. A vidíte, že ON hovorí o pokrme, keď prichádza k sexuál. hriechu. Prečo ON hovorí o pokrme? ON chce, aby ste porozumeli tomu, že to je vždy o tele, telesnosti. Počiatok riešenia sexuálnych hriechov môžete vidieť práve tam. Môžete vidieť, že keď hovorí o tele a pokrme, potom prvá vec, na ktorú pomyslíte je pôst. Takže ON tu hovorí o pokrme, keď hovorí o sexuál. hriechu, ON hovorí o tele, telesnosti, ON hovorí, že telo nemá byť pre sexuálnu nemorálnosť, ale pre PÁNA.  

1 Korinť. 6: 14A Bôh vzkriesil i Pána i nás vzkriesi svojou mocou. 15Či neviete, že vaše telá sú údami Kristovými? Či tedy mám vziať údy Kristove a urobiť ich údami smilnice? To nech sa nestane!

Teraz to je prekvapenie. ON vám vlastne začína hovoriť, že v skutočnosti vaše telo nepatrí vám. Pozrite sa, ako sa ku vám približuje. Čo sa týka sexuál. hriechu, ON vám začína hovoriť, že vaše telo vám viac nepatrí. Vaše telo patrí Svätému telu KRISTOVMU, Svätému, Svätému! 

16Alebo či neviete, že ten, kto sa pripojuje k smilnici, je s ňou jedným telom? Lebo, hovorí, tí dvaja budú jedno telo. 17A ten, kto sa pripojuje k Pánovi, je s ním jeden duch. 18Utekajte pred smilstvom! UTEKAJTE! 

CTITE BOHA VAŠIM TELOM 

Nesnažte sa riadiť tým, že si hovoríte, že sa s tým vyrovnávate… UTEKAJTE PREČ OD SEXUÁLNEJ NEMORÁLNOSTI! … že ” ja stále hovorím o tom s mojím Pastorom, .. ja stále žijem s tým mužom a niesme zosobášení.. môj Pastor mi pomáha, ako môžem skončiť s tým”… ON hovorí: U T E K A J T E! Toto je jedna z oblastí, kde vám BOH prikazuje, aby ste utekali. ON hovorí – “nepokúšajte sa s tým vyrovnávať, ale UTEKAJTE preč pred týmto hriechom!” Keď prichádza ku sexuálnemu hriechu, ON to rozdeľuje a hovorí: Každý hriech, ktorý by vykonal človek, je mimo tela. Ale ten, kto smilní, hreší proti svojmu vlastnému telu. 

ON vám začína vysvetlovať, že keď prichádza ku sexuálnemu hriechu, .. JA, BOH JEHOVAH musím rozdeliť hriechy na dve skupiny: sexuálne hriechy sú jediné, ktorými hrešíme proti vlastnému telu – vo vnútri vášho tela. V španielskom jazyku hovoria entro.  A ON hovorí, že všetky ostatné hriechy sú spáchané mimo vášho tela. Teraz, keď prichádza ku sexuálnemu hriechu, chcem, aby ste vedeli, že hrešíte voči vášmu vlastnému telu. Pozrite tu, čo ON hovorí: 1. Korinť. 6: 19Alebo či neviete, že vaše telo je chrámom Svätého Ducha, ktorý je vo vás, ktorého máte od Boha, a že nie ste sami svoji? ON vám začína hovoriť jednu vec, že vaše telo je Svätým Chrámom Ducha Svätého. Takže tam neexistuje žiadna cesta, žiaden spôsob, ako môžete mixovať vaše telo spolu so sexuálnym hriechom. Inými slovami, keď prichádza ku sexuálnemu hriechu, v skutočnosti zarmucujete Ducha Svätého. To znamená, že vaše telo je príbytok Ducha Svätého. Zakaždým, keď spáchate sexuálny hriech, zarmucujete Ducha Svätého, ktorý má mať vo vás trvalý príbytok. Keď ste kresťanom, je to dokonca ešte horšie, pretože každý kresťan má byť Svätým príbytkom DUCHA SVATÉHO. Takže DUCH SVATÝ nemá teraz kde vo vás prebývať. Pozrite sa, čo ON tu hovorí: “ 20Lebo ste vykúpený za veľkú cenu. Nože tedy oslavujte Boha svojím telom a svojím duchom, čo je oboje Božie. To znamená, že teraz vaše telo nepatrí vám. PÁN JEŽIŠ kúpil vaše telo. To znamená, že si musíte pýtať od PÁNA povolenie, keď chcete robiť čokolvek s vašim telom. To znamená, že keď idete a spáchate sexuálny hriech, počúvajte, čo ste urobili – ste práve ignorovali cenu, za akú za vás ON zaplatil. Tak ťažkú cenu, ktorou vykúpil vaše telo. A vy pošpiňujete JEŽIŠA. Aká je definícia sexuálneho hriechu? Biblia hovorí, že na základe spôsobu, akým je žena oblečená, ju možno označiť za prostitútku, to isté je to s mužmi. Keď chodíte s prepichnutými ušami, kulmujete si vlasy – v niektorých mestách ako je San Francisco v USA, keď toto robíte, hovoria o vás, že ste homosexuál, muži vás nasledujú. Ste prostitútka a  ja som ich videl v cirkvi. Majú kulmované vlasy, prepichnutý nos, majú prepichnuté uši a sú muži, sú prostitútky.

ŠPINENIE OBRAZU KRISTA. 

Na základnej báze spôsobu vášho obliekania Biblia vás označuje ako prostitútku. A ON vám hovorí, že mali by ste uctiť BOHA vašim telom. Neexistuje žiaden spôsob, ako môžete priniesť sex. nemorálnosť do vášho tela,.. potom by ste zarmucovali JEŹIŠA. Hovoríte si:” ja som kresťan, dám si krátku sukňu, krátke tričko, odhalím svoje nohy, odhalím prsia vo výstrihu,…”. A ľudia začínajú byť zvedaví, aký druh obrazu je toto??  Vy dávate JEŽIŠOVI veľmi pošpiňujúci obraz. Nieste odlišní od tých, ktorí vyrobili film DaVinčiho kód. A hovoríte, že ste kresťan. Pošpiňujete SVATÉ MENO PÁNA JEŽIŠA. Vy nieste odlišní od tých, ktorí sa rúhajú v kinách.  ON hovorí, že za vaše telo bolo zaplatené. PÁN zaplatil za vaše telo JEHO VLASTNÝM ŽIVOTOM, MILÁČIK NEBA. A potom ON hovorí: ” vy sa nemôžete mixovať so sexuálnym hriechom,” Ako je to možné, že je aj homosexualita dovolená v cirkvi? Ako je to možné? Ako je to možné, či neviete, že ON hovorí, že následkom sexuálneho hriechu je vždy smrť?  Nezabudnite na Eliho, Eli naozaj miloval BOHA a BOH mal s ním zmluvu. A ON mu povedal, že jeho synovia budú stále prichádzať pred NEHO. ON mal večnú zmluvu s NÍM. Pamätajte, že náš BOH je večný a zachováva JEHO zmluvu s človekom. 

SMRŤ: TREST ZA SEXUÁLNY HRIECH 

“Pokiaľ ide o sexuálne hriechy, Boh je vždy pripravený povedať ” JA vás nepoznám.” Zavrie dvere pred vami. Niet divu, že pomazanie opustí ihneď služobníkov.” 

SEXUÁLNE HRIECHY SÚ ZAPUSTENÉ V DNEŠNEJ CIRKVI 

Keď ELI zlyhal v tom, že nekarhal sexuálne hriechy na Oltári PÁNA, BOH zabudol na JEHO zmluvu, ON ho zabil priamo tam. Keď prichádza ku sexuál. hriechu, BOH vždy je pripravený povedať: ” JA vás nepoznám”. ON zavrie pred vami dvere. A ELI zomrel. ELI, ktorého si BOH používal, aby s NÍM hovoril, nakoniec nevedel, ako BOH hovoril. Keď PÁN začína posielať ku vám JEHO Proroka, buďte veľmi opatrní. Prorok bol poslaný ku Elimu, Prorok bol poslaný ku Davidovi, Prorok Nátan, Keď PÁN začína posielať ku vám Proroka, to znamená, že ON zatvára dvere, aby hovoril On ku vám priamo. On to ukončil s vami, ON to uzavrel.

A vy ženy, ktoré ma teraz počúvate, ktoré trpíte v týchto veciach, alebo ste boli odmietnuté, alebo vaši manželia zomreli, jediný, ktorý s vami ostane je JEŽIŠ, náš BOH JEHOVAH. Nechcete, aby zabudol na vás, ale keď dochádza k sexuál. hriechu, ON je schopný zatvoriť dvere pred vami. To znamená, že sexuálny hriech je hriech, kedy BOH je pripravený kedykoľvek zatvoriť dvere pred vami. Niet divu, že pomazanie opustí ihneď služobníkov. Vidíte, ako sa BOH pozerá na sexuálny hriech? Prečo sa cirkvi stavajú k sexuálnym hriechom tak ľahkovážne? Bol som veľmi šokovaný, keď som videl druh sexuálneho tanca priamo na Oltári Pána. Povedal som:” Pane, ja poznám tvoje cesty, oni sú sväté a toto nieje sväté.” Náš BOH je rovnaký, ON je Svätý BOH Izraela. Ja som videl sexuálne oblečenia v cirkvách, počul som príbeh, že ženy si išli sadnúť hore na balkón a Pastori kážu dole a pošpiňujú Oltár Pána. PÁN mi ukázal v JEHO ohromnej návšteve veľa cirkví, kondómy sa zbierali po nočnom uctievaní, ja som sa čudoval a opýtal som sa:” PANE, máš stále rovnakú Bibliu?” Išiel som ku Biskupom, išiel som ku Pastorom a povedal som:” chcem sa vami hovoriť, PÁN mi ukázal vašu cirkev.” Bol som šokovaný, ako sa táto cirkev stavia ľahkovážne ku sexuálnej nemorálnosti. Práve končím s budovaním základu tohto vyučovania. Vidíte, že na každom rohu BOH hovorí: smrť, smrť, smrť sex. hriechu. Chcem, aby ste vedeli, ako je možné rozbiť okovy sexuálnej nemorálnosti, hriechov.

CESTA KU PREKONANIU SEXUÁLNYCH HRIECHOV 

ROZVINÚŤ ZÁMERNÉ PREDSAVZATIE 

Poďme začať tým, že sa pozrieme na to, ako zvládnuť situáciu sexuálneho hriechu vo vašom živote a vo vašej cirkvi.

Overcoming Sexual Sin Pt. 2

Off 

8.5.2016 This post was written by Categories: MOCNÉ VYUČOVANIE Comments are off for this post


Top