Home
 

ÚLOHA DUCHA SVÄTÉHO V ŽIVOTE CIRKVI, 2. časť, HOSPODINOV NAJMOCNEJŠÍ PROROK DR. OWUOR, 17. MÁJ 2018

Oznámené NAJMOCNEJŠÍM PROROKOM HOSPODINOVÝM, DR. OWUOROM
naživo na www.jesusislordradio.info
Dńa: 17. mája 2018
sumarizácia  

Prichádzam k vám milovaní, pred tým než pôjdete do svojej práce, mali sme pred časom dlhý rozhovor o osobe DUCHA SVÄTÉHO, o Navštívení DUCHA SVÄTÉHO v Cirkvi. A chcem využiť túto príležitosť na rozšírenie tohto rozhovoru v súvislosti s DUCHOM SVÄTÝM. Včera sme mali vážnu reč počas obedného času, ohľadom úlohy DUCHA SVÄTÉHO a všetkého čím ON pôsobí v Cirkvi. K čomu sme včera prišli je to, že

DUCH SVÄTÝ je dôležitý, aktuálny a najdôležitejší dar, ktorý Cirkev prijala.

Pretože sme včera videli, že práve DUCH SVÄTÝ je ten, ktorý v podstate priniesol JEŽIŠA KRISTA. Inkarnoval ho – to znamená spôsobil, že PÁN prišiel v telesnej forme a potom, čo priniesol JEŽIŠA KRISTA na tento svet, Duch Svätý sa  stále naďalej odhaľuje. A skutočne je zahrnutý v posilňovaní služby MESIÁŠA, keď nad NEHO zostúpil, čo sa udialo v rieke Jordán počas krstu a uvedeného Navštívenia, kedy HO v skutočnosti identifikoval a odhalil – odhalil KRISTA MESIÁŠA celej Zemi a Nebu. On HO odhalil – “toto je ten, ktorého si vyvolil BOH”.

A po tom, čo Ho DUCH priviedol, pri krste HO odhalil celému vesmíru a celej Zemi a Nebeskému osadenstvu – “toto je TEN vyvolený od BOHA.” A v tomto vidíme veľmi jasne, že Duch Svätý sa zmocnil JEŽIŠA KRISTA, MESIÁŠA, aby mohol konať verejné účinkovanie na Zemi. Keď on verejne slúžil, tak – chromí chodili, slepí videli, hluchí počuli, nemí hovorili, paralyzovaní začali chodiť, lepra zmizla, mŕtvi boli vzkriesení. A nakoniec Duch Svätý v Getsemanskej záhrade HO posilňoval, a posilňoval HO aj v rozhovore, ktorý sa odohrával na Hore Premenenia, kde hovoril s dvoma Svedkami BOHA.

Kde bolo dokončené dielo, kde BOH dokončil dielo pre večnosť. Tam bola zabezpečená JEHO ochrana a potom išiel do Getsemanskej záhrady, kde ten istý DUCH SVÄTÝ HO posilňoval a dal mu silu prekonať. Potom HO viedol na Kríž a ukrižoval HO. Tu sa mu PÁN JEŽIŠ KRISTUS v podstate odovzdal, (tak ako som sa aj ja odovzdal), tým, ktorí sa ukrižovali. To všetko bolo dielo DUCHA SVÄTÉHO.

A ten istý DUCH SVÄTÝ vytrhol zo PÁNA zo smrti, teda spôsobil zmŕtvychvstanie. A ja si pamätám čas, kedy ma BOH OTEC zobral a dal mi vidieť celý proces, ako bol MESIÁŠ mučený, ako bol ponižovaný a ukrižovaný na Kríži. On mi ukázal všetky, všetky podrobnosti ohľadne ukrižovania a JEHO nesmierneho utrpenia a mučenia. Keď PÁN zomrel a zostúpil, OTEC BOH ma vzal “dolu” a dal vidieť ako KRISTUS zostupuje dole ( k zosnulým).  Tiež som videl moment, kedy Sláva a DUCH PÁNA zostúpili a vzkriesili HO a tá Sláva ho vyslovene zasiahla akoby úderom a ON rýchlo vstal. To všetko bol stále ten istý DUCH SVÄTÝ. Teda ten istý DUCH SVÄTÝ, ktorý vzkriesil MESIÁŠA, a ten istý DUCH SVÄTÝ, ktorý prišiel v Božom oblaku a vytrhol MESIÁŠA do Neba.

Teraz ten istý DUCH je poslaný do Cirkvi. A čo vzišlo ako veľmi dôležité zo včerajšieho rozhovoru, je fakt, že DUCH SVÄTÝ je jednoznačne tým najväčším darom, ktorý bol kedy daný Cirkvi. A On je k dispozícii samotnej Cirkvi. Toto je moment, v ktorom je Duch Svätý zamestnaný prípravou Cirkvi, v nadväznosti na konverzáciu ohľadne jeho role v Cirkvi. Pretože On je ten kto pripravuje slávnu Nevestu pre Príchod MESIÁŠA.

V Evanjeliu Jána 15:26 čítame: “Ale keď príde Tešiteľ, ktorého vám ja pošlem od Otca, toho Ducha pravdy, ktorý vychádza od Otca, ten bude svedčiť o mne.  A vy tiež svedčíte, pretože ste so mnou od počiatku.” Teda toto je prisľúbenie, ktoré dával MESIÁŠ Cirkvi, pred jeho odchodom –  že On pošle Ducha Pravdy. A tento Duch Pravdy, je DUCH SVÄTÝ, Tešiteľ príde od OTCA a prinesie Pravdu. Tu vidíme milovaní, aká je misia, úloha a úrad Ducha Svätého v Cirkvi a ako ON  pôsobí dnes v Cirkvi.

Toto podnecuje mnoho otázok smerom k Mystickému Telu KRISTA globálne, lebo PÁN hovorí: “Ale keď prijde Tešiteľ, ktorého vám ja pošlem od OTCA, toho Ducha pravdy, ktorý vychádza od OTCA, ten bude svedčiť o mne.” To znamená úrad/účinkovanie, úloha Ducha Svätého, ktorý dnes sledujeme, úloha Ducha Svätého je v podstate o svedčení o PÁNOVI JEŽIŠOVI. To znamená odhaľovať JEŽIŠA KRISTA MESIÁŠA viac, viac a viac Cirkvi.

A jedna z vecí, ktorú ON odhaľuje o KRISTOVI MESIÁŠOVI viac, viac a viac Cirkvi, je fakt, že KRISTUS MESIÁŠ je PÁN. Teda po prvé – že všetci ľudia sa majú podriadiť Vláde KRISTA MESIÁŠA. Potom po druhé – Duch Svätý odhaľuje, že KRISTUS MESIÁŠ je Svätý. Teda znova – číslo jedna, je že KRISTUS MESIÁŠ je PÁN, podriaďte sa Jeho Vláde.

Po druhé – PÁN je Svätý.  To znamená – buďte svätí, ak chcete byť v PÁNOVI JEŽIŠOVI. Tu vzniká tiež mnoho otázok ohľadne toho, ako je kto v PÁNOVI a či prijal Ducha Svätého?  Pretože časť o odhalení PÁNA a Spasiteľa, by sme mali podriadiť Vláde KRISTA MESIÁŠA. Duch HO však tiež odhaľuje ako Svätého. Svätý BOH Trojice. On je členom Trojice, kde BOH (OTEC) je Hlavou. A keď je ON Svätý, tak každý kto Ho uctieva, musí byť tiež svätý.

A znova v procese tohto odhalenia, prečítajme si z Jána 16:12 “Ešte by som vám mal mnoho čo povedať, ale teraz nemôžete zniesť. Ale keď príde on, ten Duch pravdy, uvedie vás do každej pravdy; lebo nebude hovoriť sám od seba, ale bude hovoriť všetko, čokoľvek počuje, aj budúce veci vám bude zvestovať.”

To je veľmi mocné, On hovorí, že Duch Pravdy príde. Čiže tretia vec po tom, čo odhaľuje Svätosť PÁNA, je to že On/Duch má vyčistiť klamstvo z Cirkvi. Pretože on prináša Pravdu a Pravda vyčisťuje klamstvo. Teda môžeme povedať, že v Jánovi 16:13 Duch prichádza odstrániť klamstvo. Pán vedel, že v tejto Hodine, bude veľa klamstva v Cirkvi a to celosvetovo. A to je úlohou Ducha Svätého – priniesť Pravdu a vymiesť klamstvo. To tiež znamená zvrhnúť klamárov, podvodníkov,  v Cirkvi celosvetovo. To je veľmi mocné!

A on tu tiež veľmi mocne hovorí, že Duch vás vedie, čiže On vám poskytuje vedenie. A On/Duch tiež hovorí, len to čo počuje. To znamená spája Cirkev s Nebom. To čo Duch počuje v Nebeskom Kráľovstve, to prekladá a prináša Cirkvi. A následne samozrejme hovorí aj o budúcnosti.

ON vám hovorí o tom čo príde, inými slovami On/Duch vám odhaľuje príchod Mesiáša. Duch teda odhaľuje veci, ktoré sa majú udiať, milovaní. Teda ide o Mocnú Moc v Cirkvi. On je ten, kto je poslaný pomôcť Cirkvi. Ak sa pozrieme do Listu Galaťanom 5:16 čítame: Ale hovorím: Choďte Duchom a nevykonáte žiadosti tela. To je veľmi mocné. Teda základná rola je chodenie s Duchom Svätým na každodennej báze.

Krok za krokom chodiť s DUCHOM SVÄTÝM. On riadi kroky kresťana. Teda znova hovorím “Choďte Duchom a nevykonáte žiadosti tela” To je veľmi významná vec, to je to, čo je vidieť aktuálne aj v Cirkvi – teda separácia Cirkvi od hriešnych túžob sveta, túžob tela. A spomenul som včera že tu existuje úloha usvedčovania. ON / DUCH prichádza usvedčovať Svet a keď usvedčuje, tak je to o spravodlivosti, súde a o Božom Kráľovstve a o hriechu. On usvedčuje Svet, prezentuje fakty a Pravdu svetu. Totiž že Súd MESIÁŠA prichádza, Súd PÁNA prichádza a je tu potreba byť spravodlivý, svätý a oddelený od morálneho úpadku, hriechu, od zla, podlosti, ktoré vidíme že ovládajú tento svet, ktoré voľne plynú v srdciach žien a mužov.

Takže teraz, ak sú ľudia presvedčení, že prijali KRISTA, konajú pokánie, to sme včera videli, a keď prijmú MESIÁŠA, prijmú JEŽIŠA KRISTA ako PÁNA a Spasiteľa, potom sa Duch Svätý sa v nich usídli a vytvorí si príbytok v ich srdciach. A v ich vnútri ich “zapečatí” pre večnosť, “zapečatí” ich pre večný život, pre Božie Kráľovstvo.

A následne ich ON aj vyučuje/radí im. Vidíme v Liste Galaťanom 5:16: Ale hovorím: Choďte Duchom a nevykonáte žiadosti tela. 

Takže znova, chcel by som povzbudiť všetky Cirkvi, ktoré globálne pozorujem. V kresťanských televíziách vidíte nahotu, falošných prorokov, falošné proroctvá, falošných apoštolov, vidíme klamstvá, falošné učenia.

Mám na to odlišný pohľad, lebo ich vidím a sledujem skutočne až príliš veľa, ale vidíme tu obrovské klamstvá. Ale ja hovorím….

NIE! Kráčajte s Duchom Svätým! Oni potrebujú prijať Ducha Svätého, aby mohli prestať potešovať telo, ktoré im hovorí “choď a klam”…!! …a hovoria – BOH mi povedal o tejto sume, a dostaneš čo?” “kúp si svoj zázrak” “ BOH mi povedal, že ak zaplatíte 1 dolár poplatok…” – oni hovoria takéto veci. Oni tvrdia, že PÁN povedal…., že ak niekto zaplatí menej peňazí, dosiahne menšie oslobodenie… – toto všetko sú klamstvá! Nesmiete uspokojovať telo! Toto prejav “tela” v Cirkvách.

V Liste Galaťanom 5: 25: Ak žijeme Duchom, Duchom i choďme. Je to veľmi mocné, pretože Duch prichádza urobiť to, to vykonal s Enochom. On prichádza vykonať to, čo sa stalo s Enochom. Pozrime si aj Genesis 5:21-24 A Enoch žil šesťdesiatpäť rokov a splodil Matuzalema.  A Enoch chodil s Bohom po splodení Matuzalema tristo rokov a splodil synov a dcéry.  A bolo všetkých dní Enochových tristo šesťdesiatpäť rokov. A Enoch chodil s Bohom, a nebolo ho, lebo ho vzal Boh.

Keď sa vrátime do Listu Galaťanom 5: 24-26: A tí, ktorí sú Kristovi, ukrižovali svoje telo s jeho vášňami a žiadosťami.  Ak žijeme Duchom, Duchom i choďme. Nebuďme žiadostiví prázdnej chvály navzájom sa vyzývajúc, jedni druhým závidiac. To, čo čítame vo verši 25 je veľmi silné, lebo Duch sa prichádza usídľovať do srdca veriacich. On prichádza osídľovať Cirkev, zotrvávať v Cirkvi. On prichádza zotrvávať v živote kresťana, tak aby mohol chodiť s Ním každý deň, tak ako chodil Enoch s BOHOM a aby  si vstúpil do Neba.

Vidíme, že Duch Svätý v podstate pripravuje Cirkev, pripravuje Cirkev pre vstup, je to opakovaním toho, čo je popísané v Genesis 5: 21-24, kedy BOH chodil s človekom až kým Enocha nebolo, vzal ho do večnosti.

V podstate prišiel Duch Svätý pripraviť kresťanov, ktorí chcú patriť KRISTOVI, ktorí ukrižovali telo s jeho túžbami, žiadosťami, náklonnosťami a jeho vášnami.

A ON vybudoval novú osobu, nové stvorenie, ktorým sa stávate keď prijmete KRISTA, – duchovné stvorenie. Toto je umožnené pôsobením Ducha Svätého v Cirkvi. A potom vidíme proces, kde Duch Svätý kráča s kresťanom.

Čiže vidíme to v Liste Galaťanom 5:16 16Ale hovorím: Choďte Duchom a nevykonáte žiadosti tela.  5:24  24A tí, ktorí sú Kristovi, ukrižovali svoje telo s jeho vášňami a žiadosťami. Tu ide o chodenie s BOHOM a následne v Genesis 5.21-24  kde BOH chodil s Enochom a potom ho už nebolo, on bol vytrhnutý, nikdy nevidel smrť. Toto je veľmi významný moment v Cirkvi, keď teraz BOH sa venuje Cirkvi a Duch Svätý pripravuje Nevestu v tomto momente “veľkého finále”.

Keď pozrieme do Evanjelia Jána 14:16: A ja požiadam Otca, a dá vám iného Tešiteľa, aby bol s vami na veky, Takže On prichádza a zostáva v Cirkvi, milovaní. Prichádza a zostáva k dispozícii Cirkvi.

Čiže potom odpadlíctvo, ktoré teraz vidíme v Cirkvách je absolútne bezmocné. Aktuálna “nahota” keď ženy vyučujú a sú polonahé a necítia žiadnu hanbu, nemajú ostych. Vyučujú v kresťanských televíziách, kde ich ostatní sledujú a oni urážajú PÁNA! Muži hovoria klamstvá a falošne prorokujú, kráčajú v márnivosti a prázdnote bez toho aby pripravovali cirkev, bez pokľaknutia,  bez svätosti v cirkvi. Oni sú v úplnom kulte falošného proroctva, v ktorom vedú Cirkev.

Pretože PÁN hovorí – Duch prichádza aby zotrval, zostal v Cirkvi naveky. Pomazanie Duchom Svätým bolo dané na zotrvanie v Cirkvi naveky. Toto je neuveriteľné, milovaní, pretože PÁN ďalej hovorí – iba svet vás nebude vedieť prijať, okrem prípadu ak by Ho Cirkev neakceptovala. Inak by bola Cirkev velmi rozumná a múdra a kráčala by v spravodlivosti. Pretože Duch je dostupný, ON zotrváva, okrem prípadu, že ho Cirkev neprijala! On prichádza k Cirkvi, ale Cirkev, ktorá je svetská ho neprijme, pretože svet Ducha neprijme. On bol poslaný pre Cirkev. Je teda možné že Cirkev, ktorá je odpadnutá v hriechu, ktorá nevidí potrebu spravodlivosti, zneužíva milosť a vyučuje,  že nepotrebujete spravodlivosť a svätosť, “milosť postačuje, a keď sa na ňu spoľahnete, BOH bude slepý, splepý k vašim hriechom”. Táto Cirkev zneužíva milosť nášho PÁNA JEŽIŠA, ide cestou ktorá je popísaná v Liste Hebrejom 6:4-6, ktorý hovorí:

Lebo je nemožné tých, ktorí už raz boli osvietení a ochutnali nebeského daru a stali sa účastnými Svätého Ducha  a ochutnali dobré slovo Božie a rôzne moci budúceho veku, keby odpadli, zase obnoviť ku pokániu, Takáto cirkev je vo “vojnovom stave”? (19:32) Mohlo by to byť  spôsobené tým, že oni neprijali Ducha Svätého? Odpoveď je ÁNO.

Takže Duch Svätý je ohromne dôležitá vec a tiež diskusia o pôsobení Ducha Svätého. My vidíme, že Duch Svätý je zapojený priamo do Stvorenia. Uveďme si príklad, kde Duch Svätý je zapojený do procesu Stvorenia: Genesis 1: 2: A zem bola neladná a pustá , a tma bola nad priepasťou, a Duch Boží sa oživujúci vznášal nad vodami. To je Duch Svätý, čiže Duch Svätý v jeho pôsobení bol súčasťou Stvorenia. Duch Svätý JEHOVAH bol zapojený v procese Stvorenia.

Toto je dôležitý aspekt života na tejto Zemi , milovaní. On bol zapojený do Stvorenia.

To bol bod číslo jedna v celkovej sumarizácii, v nadväznosti na  prípravu pre Cirkev, ktorú vidíme. Bod dva – v Prorokovi Zachariášovi  4:6 čítame: “Odvetil mi: To je Pánovo slovo Zorobábelovi: Nie silou a nie mocou, ale mojím duchom! – hovorí Pán zástupov. 

To znamená, že Duch Svätý prichádza posilňovať/umocňovať Cirkev. Teda okrem toho, že mal úlohu pri stvorení, On prichádza, má moc posilňovať a uschopňovať Cirkev. Vystrojuje a umocňuje Cirkev, dáva Cirkvi autoritu, autorizuje Cirkev. Teda Cirkev je schopná premáhať (svet), pretože Duch ju zmocňuje, aby prekonávala. Pozrieme sa teraz na rolu Ducha Svätého v Cirkvi. Na celkovú rekapituláciu znova uvediem, Ján kapitola 16, kde vidíme ďalšie pôsobenie Ducha Svätého v rámci tejto sumarizácie. Ján 16: 12: Ešte by som vám mal mnoho čo povedať, ale teraz nemôžete zniesť.  Ale keď prijde on, ten Duch pravdy, uvedie vás do každej pravdy; 

Toto ukazuje na funkciu vyučovania Ducha Svätého. PÁN odhaľuje, že Duch Svätý príde.  Teda Duch Svätý prichádza a vyučuje Cirkev. Jeho rola je učiť a vyčistiť klamstvo. To je vyučovacia a apoštolská úloha Ducha voči Cirkvi.

Bod číslo štyri nájdeme v Jánovi 14:26, ktorý hovorí: Ale Tešiteľ, Duch Svätý, ktorého pošle Otec v mojom mene, naučí vás všetko a pripomenie vám všetko, čo som vám povedal.

Takže vidíme, že Duch prichádza s vyučovacím úradom. Ale okrem toho je aj Poradcom/ tešiteľom, mentorom, sprievodcom. On je spoľahlivý. Keď prejdeme do Listu Rimanom 9: 12-14: , pozrime sa čo hovorí o pôsobení a roli Ducha Svätého:  “A tak, bratia, sme dlžníkmi, ale nie telu, aby sme museli žiť podľa tela. Lebo ak budete žiť podľa tela, zomriete. Ale ak Duchom umŕtvujete skutky tela, budete žiť.  Veď všetci, ktorých vedie Boží Duch, sú Božími synmi.” Teda Duch prichádza na pomoc slabej prirodzenosti. On prichádza pomôcť Cirkvi. Vo verši 26 tej istej kapitoly ďalej čítame: Tak aj Duch prichádza na pomoc našej slabosti, lebo nevieme ani to, za čo sa máme modliť, ako treba; a sám Duch sa prihovára za nás nevysloviteľnými vzdychmi.

 Pozrite sa na Jeho úlohu. On prichádza na pomoc slabej Cirkvi, poradiť Cirkvi, pomôcť Cirkvi. On sa modlí za Cirkev a On má rolu príhovorcu, toho kto sa modlí za Cirkev, nevysloviteľnými vzdychmi proti hriechu. On pomáha slabej Cirkvi, teda nikto nemôže povedať “Ja som slabý, sme slabí hriešnici.” Vy máme pomoc Ducha Svätého, On je Tešiteľ. V Izaiášovi, 48:16 hovorí: Poďte ku mne, čujte toto: Od počiatku som nehovoril skryte, od času, čo sa to deje, som prítomný. Teraz však Pán, Jahve, poslal mňa a svojho Ducha. Pozrite sa, On riadi Cirkev, pretože dáva vedenie.

V liste Rimanom kapitola 8:14 Lebo všetci, ktorí sú vedení Duchom Božím, tí sú synmi Božími. On prichádza na to, aby viedol Cirkev. Aby vás viedol v tom, čo si nemáte obliecť, čo nemáte robiť, čo nemáte hovoriť, kam nemáte chodiť. Ide o trvalé vedenie v Cirkvi, ide o Tešiteľa v Cirkvi. V Jánovi 16:8 to vidíme,

že Duch prichádza aby priniesol pokánie A keď príde on, ukáže svetu, čo je hriech, čo spravodlivosť a čo súd.  Hriech je, že neveria vo mňa, spravodlivosť. Teda Duch vedie k usvedčeniu, k pokániu a spáse, aby nimi prešiel a zapečatil ich.

A v Izaiášovi 51:19 čítame: “Budú sa báť mena Pánovho od západu a jeho slávy od východu slnka, lebo príde ako dravá rieka, ktorú ženie Pánov dych.” To je ohromné, tu ide o potlačenie hriechu. Duch prichádza do Cirkvi aby zadržal hriech. Pozrite na túto časť Izaiáša. V tom istom kontexte v Druhom Liste Tesalonickým 2: 4-7 “Ktorý sa protiví a povyšuje nad všetko, čo sa zovie Bôh, alebo čomu sa dáva božská česť, takže sa posadí do chrámu Božieho jako Bôh a bude sa vydávať za Boha.  Či sa nepamätáte, že ešte keď som bol u vás, som vám to hovoril? A teraz to, čo zdržuje, viete, aby bol zjavený vo svojom čase. Lebo tajomstvo bezzákonnosti už pôsobí, len až by ten, kto teraz zdržuje, bol odstránený zo stredu” , ide o zadržanie nadvlády temna, nadvlády antikrista a následne v

Skutkoch kapitola 13:2-3 – sa hovorí:  “A keď slúžili pánovi a postili sa, povedal Svätý Duch: Nože mi oddeľte Barnabáša a Saula ku dielu, ku ktorému som ich povolal. Vtedy, keď sa boli postili, pomodlili sa a položili na nich ruky a prepustili ich.” Pozrite na rolu Ducha Svätého. Teda v evanjelizácii v zmocnení v Cirkvi, služobníkov PÁNA.  

Potom znova vidíme v Skutkoch apoštolov, vedenie Ducha Svätého v Skutkoch 8:29. Tu je znova rola Ducha Svätého v evanjelizáci Cirkvi, kde Duch vedie Cirkev, riadi udalosti v “Tele KRISTOVOM”. Skutky apoštolov 8:29: A Duch povedal Filipovi: Pristúp a pripoj sa k tomu vozu.” Teda úplne priama jasná inštrukcia o evanjelizácii. On vedie služobníka Božieho priamo, kam má ísť a ako má vyučovať. A tento Duch je aj dnes dostupný vo väčšej miere, keďže ide o Posledné navštívenie.

Podobne v Skutkoch apoštolov kapitola 15:7 je to isté. Takže Duch Svätý prichádza k Cirkvi, On bol účastný na Stvorení – pre zopakovanie, On prišiel zmocniť a dať autoritu Cirkvi, prišiel vyučovať Pravdu a vyčistiť zlo, prišiel viesť Cirkev a dávať rady, prišiel ako Tešitel, na pomoc slabej Cirkvi, prišiel usvedčiť svet ( Ján 16), teda Duch Svätý prišiel usvedčiť hriech a zadržať ho  Iz 58:19 a v Druhom Liste Tesalonickým prišiel, aby zadržal temnotu. On túto úlohu zabezpečuje teraz absolútne dokonale a potom vidíme v Skutkoch apoštoloch ako On vedie Cirkev a vidíme že On pripravuje Nevestu presne určitou cestou a to svedčením o JEŽIŠOVI KRISTOVI, odhaľujúc Ho Cirkvi  Odstraňuje klamstvo s cirkvi, hovoriac o tom že PÁN je svätý. On vedie kroky kresťana, tak ako je to spomínané v Liste Galaťanom 5:16, a 5: 24-25 hovorí o chodení s BOHOM. Cirkev má príležitosť chodiť s BOHOM.

V Jánovi 14:16-17, 16a ja požiadam Otca, a dá vám iného Tešiteľa, aby bol s vami na veky, 17toho Ducha pravdy, ktorého svet nemôže prijať, pretože ho nevidí ani ho nezná. Ale vy ho znáte, pretože prebýva u vás a bude vo vás. On zotrváva v Cirkvi, takže On je dostupný.

Nech vás PÁN žehná, milovaní, toto je to čo som vám chcel v stručnosti priniesť, aby ste sa mohli o týchto veciach následne premýšľať, ako pôjdete späť do práce. Keď vidíte prebiehať udalosti vo vašej kancelárii, ako reagujete? Ukrižovali ste svoje túžby tela, svoju hriešnosť? Teraz máte k dispozícii pomoc ste odmenení. Namiesto toho, aby ste sa opakovane prizerali, môžete ostatným pomôcť , pretože vaša svätosť je vedená Duchom Svätým je schopná ostatných presvedčiť, že aj oni môžu nájsť KRISTA. Ako žijete svoj život v kanceláriách/zamestnaní?

Nech vás Pán žehná. SHALOM

Off 

19.5.2018 This post was written by Categories: MOCNÉ VYUČOVANIE Comments are off for this post


Top