Home
 

MÁME IBA JEDNÉHO PROROKA? BOŽÍ PROROK DR. OWUOR

Reverend Amos sa pýta BOŽIEHO PROROKA DR. OWUORA:

Ja viem, že PÁN BOH Vás povolal a je to dokázané tým, čo BOH koná na vašich stretnutiach. Moja otázka je: Máme prorokov, sú dnes proroci v cirkvách dnes? Ak máme prorokov, tiež máme dnes v cirkvách falošných prorokov? A tiež by som sa chcel opýtať, aký je stav proroctiev v cirkvách? 

PROROK BOŽÍ DR. OWUOUR:

HALLELUJAH, to je veľmi významná otázka, Reverend Amos, pretože je to strašná situácia, v ktorej sa nachádzajú Cirkvi. Budete sa diviť, budete šokovaný, v akom stave sa cirkvi dnes nachádzajú. 

Je veľmi dôležité porozumieť, že v Biblii, v knihe Efežanom 4:11-16 

11A on dal jedných za apoštolov, jedných za prorokov, jedných za evanjelistov, jedných za pastierov a za učiteľov 12na zdokonaľovanie svätých ku dielu služby, na budovanie tela Kristovho,13až by sme všetci dospeli v jednotu viery a plného poznania Syna Božieho, v dokonalého muža, k miere dospelosti plnosti Kristovej, 14aby sme už neboli viacej nedospelými, zmietaní vlnami a sem a ta nosení každým vetrom učenia, závratníctvom ľudí, schytralosťou mámiť do bludu, 15ale aby sme hovoriac pravdu v láske rástli v neho v každej veci, v neho, ktorý je hlavou, Kristus, 16z ktorého všetko telo, príslušne dovedna pojené a spolu viazané každým pojivom podávania výživy, podľa pôsobenia v miere jedného každého dielu vzrast tela si pôsobí na svoje budovanie sa v láske.

BOH tu hovorí, že to je ON, BOH, ktorý povoláva JEHO PROROKOV. Ja hovorím o našom PÁNOVI, o BOHU v Nebi. ON volá JEHO PROROKOV, aby slúžili KRISTOVI, MESIÁŠOVI. Vidíte to? 

Ja sa veľmi divím, že ľudia sami seba povolávajú do služby proroka, cez noc, sami seba nazvú proroci, alebo niekto iný príde a oznámi: ” dnes ti oznamujem, že si prorok”. Alebo, že niekto je schopný rozoznať, viete, že sú rozdielné dary DUCHA SVÄTÉHO, oni sami seba predstavujú, že sú proroci,  Ale tu tiež existujú rozdielne školy prorokov, ktoré sa vybudovali, a oni vyučujú vedomosti, ako byť prorokmi… Oni ich učia, ako majú hovoriť ako proroci, .. TOTO HOVORÍ PÁN….TOTO HOVORÍ PÁN… takéto veci.. 

Tiež sú školy, nejakých z nich som stretol, nejaká škola sa volá Samuelova škola prorokov, iná sa volá Jánova škola, veľa vecí sa stalo.. čítajú tam knihy a učia sa hovoriť určitým spôsobom, raz som pozeral na kresťanskej globálnej televízii, keď jeden muž prišiel so štyroma mladými mužmi a povedal, že on vyučuje prorokov a opýtal sa, či chcú, aby teraz prorokovali a zavolá ich a oni začali hovoriť o veciach: tam… tam… tam… veľmi umelým mechanickým spôsobom, bolo to strašné sa na to pozerať, v skutočnosti som vypol televíziu.

Ale toto hovorí o páde v proroctve. A keď sa pozriete veľmi pozorne, to je BOH, ON, ktorý povoláva JEHO PROROKOV. To znamená, že ON ich pomaže s DUCHOM PÁNA, S DUCHOM MÚDROSTI, S DUCHOM ROZOZNANIA, DUCHOM PROROCTVA, DUCHOM SVÄTÝM a je to spojené s niekoľkými úlohami. Poznáme Bibliu a vieme, že keď BOH pošle JEHO PROROKA na určité miesto, potom určité veci sú tam jasne očividné, zjavné na tom mieste. Nejaké zázraky sa tam stanú. 

Niektorí z nich ako napríkald Ján Krstiteľ, neprevádzal zázraky, ale on vykonával povolanie BOHA pod službou Proroka. Pretože BOH mu dal silu s JEHO DUCHOM. 

Čo vidíte ako výsledok zlyhania evanjelia prosperity v Cirkvi, je obrovský podvod a klam, ktoré sa vkradli do Cirkví.  Vkradlo sa to tam a Cirkev prijala lži a klamstvá. Teraz tam ľudia môžu prorokovať veci o svete, … ” ja vidím, že na budúci rok budete mať nové auto, ..vidím, že o dva mesiace budete mať novú prácu, .. o desať dní budete mať manžela, .. o 15 dní budte mať veľa peňazí na vašom účte, ..  a je to úžasné, pretože keď sa pozriete na definíciu o PROROKOVI PÁNA, ako Biblia o tom hovorí,…

  1.  BOH SÁM POVOLÁVA JEHO PROROKOV.
  2. ON ICH UMOCŇUJE S DUCHOM PÁNA

  3. PROROK PÁNA VŽDY BUDE KARHAŤ HRIECHY! 

  4. PROROK PÁNA VŽDY BUDE SMEROVAŤ CIRKEV KU PRICHÁDZAJÚCEMU KRÁĽOVI,  KU KRÁĽOVI, KTORÝ PRICHÁDZA 

A tiež v knihe Deuteronom. 18: 14-22, keď PÁN prišiel na vrch Horeb, a ľudia hovorili, že sa necítili dobre počuť viac od BOHA. A žiadali BOHA aby vzbudil Proroka spomedzi nich, aby ON k nim viac nehovoril priamo, kvôli trúbam, ohňu, dymu, bleskom, ktoré boli na vrchu, oni boli vystrašení. Takže PÁN poslal Mojžiša, aby im povedal, že BOH vzbudí jedného spomedzi ich bratov ako Proroka a bude k nim hovoriť skrze toho Proroka. Ale čokoľvek ten Prorok bude hovoriť, oni budú musieť počúvať, lebo sám BOH to bude od nich vyhľadávať, ponesú svoju vinu. 

Je to ohromné, keď BOH vzbudí Proroka spomedzi nich. PÁN vedel, že prídu falošní proroci a budú vytvárať zmätok medzi hlasom BOHA  medzi hlasom nepriateľa. To je dôvod, prečo BOH hovorí v Deuteronom 18 : 22 , že čokoľvek PROROK bude hovoriť a to čo bude hovoriť sa aj stane, tak to je ten PROROK, s ktorým hovorím a mali by ste mať bázeň pred ním. 

Ale keď človek bude niečo hovoriť a nestane sa to, toho by ste sa nemali báť. Takže PÁN nakreslil čiaru veľmi, veľmi jasne, skutočné merítko, ako vedieť, či sa jedná o skutočného Proroka, že čokoľvek hovorí, čokoľvek možno nepredstavitelné, to sa musí stať. 

Zoberte si napríklad zemetrasenie, začneme s tsunami v Ázii. Keď som prišiel 24. novembra, 2004, a začal som hovoriť národom na tejto Zemi a povedal som, že historické zemetrasenie rozštiepí Indiánsky oceán. A záplava o vysokej rýchlosti zabije ľudí na takej úrovni, akej sa nikdy predtým nevidelo. To bude historické.

V skutočnosti to zmení kurz v histórii planéty Zem. 

To bude veľmi ohromná udalosť, akú Zem ešte nevidela. Zmena kurzu histórie. Vidíte? Akokoľvek nepredstaviteľné to je, jeden mesiac po prokovaní sa to naplnilo. 

Počúvajte niečo iné: keď som prišiel  do Kene a povedal som, že zemetrasenie príde, a povedali ste, že nikdy predtým sme nemali zemetrasenie  v tomto národe, my niesme v zóne zemetrasení. Dokonca aj keď nikdy nevideli zemetrasenie, od stvorenia Kene, ja som ich varoval v roku 2004, varoval som ich opakovane až do 22. februára 2007. A bol som v Južnej Amerike, v júni a poslal som správu do Kene. “Nuž, bude to v júli”. Pozrite sa na záplavu non – stop zemetrasení, ktoré strašne otriasli zemou. To sa musí stať. 

Takže v skutočnosti merítka, ako poznať Proroka na základe BOŽIEHO SLOVA JE, ŽE:              ČOKOĽVEK ON POVIE, MUSÍ SA TO STAŤ, VŽDY VOLÁ K POKÁNIU, JE PROTI HRIECHOM, pretože BOH Ho poslal, aby karhal hriechy. 

Ale tieto ohavnosti, ktoré vstúpili do Božieho Domu, kde prorokujú veci o svete a nespájajú Cirkvi do KRÁĽOVSTVA BOŽIEHO, ku Svätosti PÁNA, toto je zaiste najväčšie zlyhanie v Cirkvách. 

A zodpoviem vašu ďalšiu otázku, keď ste sa opýtal: ” Aký je stav proroctva v Cirkvi?”

Pamätajte sa, že zlyhanie v Cirkvi, ktoré vidíme dnes, je dôvod, že Cirkvi nepríjímajú proroctvo. PRETOŽE PROROCTVO KARHÁ HRIECH! A oni sa necítia príjemne, keď sa karhajú hriechy. V skutočnosti sa cítia príjemne, keď sedia v hriechu. V skutočnosti PROROK je HLAS PÁNA V CIRKVI! ON JE CESTA BOHA V CIRKVI. ON JE CESTA PRE NÁRODY NA TEJTO ZEMI. Pretože hovorí úmysly BOHA v Cirkvi. A keď Cirkev neprijíma proroctvo od PROROKA BOŽIEHO, POTOM STRÁCA HLAS BOHA A POTOM NEMÔŽE VIAC POZNAŤ MYSEĽ BOHA PRE ŇU. ( Amos 3:7 pozn., ) 

PROROK BOŽÍ tiež potvrdí platnosť Cirkvi, pretože BOH hovorí neustále.

Potvrdí platnosť Cirkvi v kalendári BOHA pre Cirkev. Aby Cirkev vedela, že čas sa zmenil, sezóna sa zmenila, aby sa prispôsobila a kráčala s Duchom Svätým. Pamätajte, že dôvod, to podstatné je to, aby Cirkev sa dostala do KRÁĽOVSTVA BOŽIEHO. Rovnakého BOHA, ktorý poslal DUCHA SVÄTÉHO. Takže zlyhanie Cirkví je výsledok toho, že neprijímajú proroctvá. 

Tiež tu chcem ešte niečo spomenúť. Njadôležitejšie, čas svadby Baránkovej, čas druhého príchodu KRISTA. Všetky tieto udalosti budú oznámené PROROKOM. Pretože je napísané v Biblii veľmi jasne, že BOH nečiní ničoho, než najprv informuje JEHO PROROKA. JEHO SLUŽOBNÍKA PROROKA. Takže toto je zaiste veľmi dôležitá časť z  5 služobností, že keď Cirkev sa ide obnovovať, ona to musí nasledovať a obnoviť Cirkev. 

Ďakujem veľmi pekne, PROROK DR. OWUOR, spomenul ste Efežanom 4 kapitolu, môžete povedať o apoštoloch v Cirkvách dnes? 

Hallelujah, to čo teraz máme, je stav mylnej identity v Cirkvi. Je kompletne mylná identifikácia povolania v Cirkvi. Neboli náležite navrhnuté, kvôli stavu odpadnutia. A znovu, ako som povedal, je to súviciace s uctievaním zlatého teľaťa, ktoré bolo pozdvihnuté, teľa prosperity. Modla prosperity. 

Je to veľmi ohromujúce, že ľudia môžu vybudovať Cirkev, dnes ani nemusíte mať službu apoštolov. Prenájmu budovu, pripravia uctievačov, ľudia prídu a do dvoch – troch mesiacov povedia, že sú apoštoli. Zrazu náhle sa stanú apoštoli.  A v rovnakej knihe Efežanom, 4:11-16, PÁN hovorí veľmi jasne, že

je to ON, ktorý povoláva apoštolov, prorokov, evanjelistov, pastorov a učiteľov. ON samotný ich povoláva.

Pretože ON má zámer, aby pracovali v JEHO DOME. Bolo by to veľmi náhodné a veľmi tragické, keby niekto sám seba povolal do hocijakej tejto služby, dokonca aj do služby apoštola. Pretože by ste mali slúžiť PÁNOVI. Vy to nepoužívate pre pozemský titul, vy by ste mali tešiť JEHO, takže je to ON, ktorý Vás povoláva a taktiež Vám dáva moc. 

Kvôli odpadnutiu a evanjeliu prosperity, služba apoštolov bola tak pošpinená, že teraz je to použité pre pozemské výnosy, pre život na Zemi. Oni pozabudli na pomazanie, ktoré ide so službou apoštolov. Je to špecifické pomazanie, aby vykonali všetko, čo apoštoli majú vykonať, vidíte? Toto pomazanie im dovoľuje, aby stavali Cirkvi, toto pomazanie im dovoľuje dávať rady kňažstvu, služobníkom, pastorom, ktorí vedú tieto Cirkvi.

Pozrite sa napríklad na službu Pavla. Ohromná služba, kde Pavol bol poslaný a hovoril o pomazaní DUCHOM SVÄTOM, keď Pavol ich utvrdzoval na kresťanských krokoch, poďme sa pozrieť na cenu, na zdokonalenie Cirkvi. Ale dnes veľa apoštolov prichádza a robia si biznis v Cirkvi, takže na konci každého mesiaca očakávajú platbu od každej Cirkvi. Ľudia im platia desiatky. Toto je najväčšia chyba v Cirkvi. To je veľmi hlboký pád.

Pretože Pavol bol povolaný ako apoštol, ale Pavol bol tiež pomazaný darom proroctva. To hovorí o veľkosti služby apoštola. Pozrite sa na apoštola Jána. Ján prijal Zjavenie. Pozrite sa na Petra, pozrite sa na nich všetkých. Oni sa odovzdali KRISTOVI až do bodu, kedy boli ochotní zomrieť pre NEHO. Vidíme, že Ján je vo väzení a prijíma zjavenie. Vidíme Petra, akým súžením trpel, vidíme, ako Pavol trpel, ale opýtajte sa sami seba: tí, čo sami seba volajú dnes apoštolmi, sú oni schopní zomrieť pre KRISTA? 

Keď sa pozriete na apoštolov Petra, Jána a Pavla a potom sa pozrite na tých, ktorí tvrdia o sebe, že sú apoštolmi dnes, môžete to porovnať? Vidíte tú istú podobnosť? Keď odpoveď znie NIE, to znamená, že je tu potreba pre obnovu služby apoštolov a to tiež znamená, že Cirkev sa potrebuje modliť, že ON, ktorý povoláva apoštolov, aby ich začal povolávať a meniť ich.

Nevylučujem, že neexistujú dvaja, traja, alebo nejaké množstvo apoštolov, ktorí kráčajú v spravodlivosti PÁNA, povolaní PÁNOM. Rovnaké s Prorokmi. Nevylučujem, že Pán povolal  Proroka, aby slúžil a dal účel, ale všetci boli  povolaní, aby slúžili BOHU v nebi, aby slúžili JEŽIŠOVI KRISTOVI, aby napojili Cirkev do Kráľovstva Božieho. Duchovne. Nie horizontálne vyučovanie o bohatstve tejto zeme, o prevode majetku, ktorý sa udeje, oni sú zaneprázdnení s prorokovaním tohto, a BOH mi hovorí, že nech sa pripravia na vytrhnutie Cirkvi v Svätosti, zatiaľ čo sa zameriavajú na veci tohto Sveta. To sú najväčšie zvody, v podstate sú služobníkmi diabla, služobníci nepriateľa. Pretože zvodia Cirkví a na druhej strane, vytrhnutie Cirkvi sa ide udiať.

BOH túži po čase, kedy Cirkev bude žiadať obnovu apoštolskej služby. Potom budete schopní vidieť apoštolov v Cirkvi.

 

 

 

Off 

20.7.2017 This post was written by Categories: MOCNÉ VYUČOVANIE Comments are off for this post


Top